Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η παράσταση «Τσέχωφ-Κνίπερ: η αλληλογραφία» στο θέατρο Λιθογραφείον

Η παράσταση «Τσέχωφ-Κνίπερ: η αλληλογραφ...

3 & 4 Νοεμβρίου στις 21:30

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 21:30 την παράσταση «Τσέχωφ-Κνίπερ: η αλληλογραφία» από τη θεατρική εταιρεία «Πόλις».

Η παράσταση βασίζεται στην αλληλογραφία του συγγραφέα Άντον Τσέχωφ με την ηθοποιό Όλγα Κνίπερ, στη θεατρική μορφή που προέκυψε από τις πρόβες της ομάδας, με αφορμή το έργο της Carol Rocamora: Παίρνω το χέρι σας στο δικό μου (I take your hand in mine) σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου–Παγκουρέλη και υλικό από βιογραφίες του Τσέχωφ, τα διηγήματά του, το σύνολο της αλληλογραφίας του, αναμνήσεις της Κνίπερ κ.ά. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην έδρα της ομάδας, στη Σύρο, στο θέατρο Απόλλων.

Η παράσταση αφηγείται μια ιστορία αγάπης που διήρκεσε έξι χρόνια και καταγράφηκε σε 800 περίπου ερωτικά γράμματα. Αυτός είναι ο 38χρονος ήδη διάσημος συγγραφέας Άντον Τσέχωφ κι εκείνη η νέα ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, Όλγα Κνίπερ. Η γνωριμία τους, τον Απρίλιο του 1898 στην ανάγνωση του «Γλάρου», εξελίχθηκε σε φιλία, στη συνέχεια σε ερωτική σχέση και τέλος σε γάμο, που κράτησε μέχρι τον θάνατο του συγγραφέα το 1904.

Η αναγκαστική απόσταση που τους χωρίζει, καθώς ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας σε προχωρημένο στάδιο φυματίωσης ζει αναγκαστικά στη Γιάλτα, ενώ η ηθοποιός παίζει στο θέατρο στη Μόσχα, καταγράφεται άλλοτε δραματικά κι άλλοτε με το έξοχο χιούμορ που τους διακρίνει, στην αλληλογραφία τους.

Οι εκμυστηρεύσεις του ζευγαριού, πέρα από συναισθήματα, φωτίζουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της θεατρική ιστορίας. Αυτό που μας συγκινεί ιδιαίτερα στην αλληλογραφία δύο ιστορικών προσώπων, που ανήκουν στο χώρο του θεάτρου, είναι ότι παρακολουθούμε την επίσημη ιστορία μέσα από προσωπικές εκμυστηρεύσεις, κάτω από την αβάσταχτη συνθήκη της απόστασης. Η απουσία δημιουργεί ένα «χώρο» ανάμεσα στο ζευγάρι, συνθήκη που άλλοτε ευνοεί την εξέγερση των συναισθημάτων κι άλλοτε την αποστασιοποίηση.

Info

Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 21:30 Τηλέφωνο: 2610 328394

Είσοδος

10€ Θεατρική Εταιρεία «Πόλις» Τσέχωφ-Κνίπερ: η αλληλογραφία με αφορμή το έργο της Carol Rocamora: Παίρνω το χέρι σας στο δικό μου σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου–Παγκουρέλη

Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου Δραματουργική Eπεξεργασία: Θεατρική Εταιρεία «Πόλις» Σκηνικά – Kοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ Κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου Μουσική: Μάρθα Μαυροειδή.

Ερμηνεύουν: Αιμιλία Βάλβη / Όλγα Κνίπερ ● Κωσταντής Μιζάρας / Άντον Τσέχωφ  Θέατρο Λιθογραφείον
Μαιζώνος 172β, 26222 Πάτρα
τηλ. 2610 328394

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture