Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μοσχάρι γάστρας με λαχανικά!

Μοσχάρι γάστρας με λαχανικά!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο30

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για μαλακό και ζουμερό μοσχάρι φούρνου.

 

Υλικά

1,5 κιλό μοσχάρι (σπάλα)

3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

5 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια

5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς

2 κλωνάρια σέλερι

5 κουτ. σούπας αλεύρι

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή νερό

1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι

1 δαφνόφυλλο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε μία μικρή γάστρα ή πυρίμαχο μικρό σκεύος με καπάκι. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγάλης μπουκιάς. Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ταμποναριστούν τα κομμάτια με το αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C με 180°C στις αντιστάσεις.

 

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος για 1΄-2΄ να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφού ροδίσουμε όλο το κρέας, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς επίσης και τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τις πατάτες. Τα σοτάρουμε για 5΄-6΄ μέχρι να αρχίσουν ελαφρώς να αλλάζουν χρώμα τα κρεμμύδια. Τότε ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το θυμάρι, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

 

Μεταφέρουμε το φαγητό στο πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, για 2 ώρες και 15΄, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να είναι δεμένη.

 

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή : argiro.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste