Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεκίνησαν τα τμήματα Mουσικοκινητικής Aγωγής Carl Orff στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Πάτρα: Ξεκίνησαν τα τμήματα Mουσικοκινητ...

Λειτουργούν τμήματα για παιδιά ηλικίας 3-4, 4-6, 6-7 και νέο τμήμα 7-10.

Η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff είναι δημιούργημα του Γερμανού συνθέτη Carl Orff που είναι ευρύτερα γνωστός στο κοινό από το έργο του “Carmina Burana”.

Είναι ένας πολύ δημιουργικός δρόμος μύησης των παιδιών στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Βασίζεται στην ένωση μουσικής και λόγου και απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και όχι μόνο σε εξαιρετικά ταλέντα. Ο Carl Orff πίστευε ότι το κάθε παιδί γεννιέται με έμφυτη μουσικότητα η οποία μπορεί να καλλιεργηθεί ιδανικά σε νεαρή ηλικία.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν  ότι τα παιδιά χρειάζονται ισορροπία  ανάμεσα στα συναισθηματικά και  νοητικά ερεθίσματα για να αναπτυχθούν  ως υγιείς ενήλικες. Η μουσικοκινητική  αγωγή προσφέρει αυτή την ισορροπία και επιπλέον τα παιδιά που ασχολούνται συστηματικά με την μουσική παρουσιάζουν νοητικά πλεονεκτήματα, περισσότερες μαθησιακές ικανότητες καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση και έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Στη Μουσικοκινητική Αγωγή  Carl Orff τα παιδιά έρχονται σε επαφή από μικρή ηλικία με ευκολόπαιχτα μουσικά όργανα όπως ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, φλογέρες και άλλα κρουστά, συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα αναπτύσσοντας τη φαντασία και την δημιουργικότητα, καλλιεργώντας την πρωτοβουλία, την επικοινωνία και την κοινωνικοποίηση.

Ο μουσικοπαιδαγωγός του Orff δεν ενδιαφέρεται τόσο για το άμεσο αποτέλεσμα όσο για την διαδικασία της μάθησης. Τα παιδιά βιώνοντας και εξερευνώντας αποκτούν γνώσεις και συμμετέχουν ομαδικά στο μάθημα της μουσικής.

Με το συνδυασμό μουσικής, κίνησης και λόγου τα παιδιά θα γνωρίσουν το μουσικό πλούτο, την κινητική έκφραση, τους παιδικούς χορούς, τα όργανα, τα λαχνίσματα, τους γλωσσοδέτες του τόπου μας και του κόσμου.

Η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff διδάσκεται στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φερραίου 7, τηλ 2610277740) από τη Μαρίνα Μαυρόγιαννη. απόφοιτο των μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff-Schulwerk του Orff-Institut Universität Mozarteum Salzburg (special course) και του University of ST-Thomas, MN, USA ( Orff I-II-III).

Λειτουργούν τμήματα  για παιδιά ηλικίας 3-4, 4-6, 6-7 και νέο τμήμα 7-10.

Το Ωδείο διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ρυθμικών και  μελωδικών οργάνων της ορχήστρας Orff.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture