Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διπλή εμφάνιση του Πετρολούκα Χαλκιά το Σάββατο 27/10 στην Πάτρα

Διπλή εμφάνιση του Πετρολούκα Χαλκιά το ...

Εκτός από τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του Πανηπειρωτικού συλλόγου, θα εμφανιστεί και στο κέντρο "Το Αρχοντικό της ευτυχίας" στην Οβριά

Διπλή θα είναι η παρουσία του δημοφιλούς Ηπειρώτη δεξιοτέχνη και σολίστα του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά το ερχόμενο Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στην Πάτρα. Εκτός από τη συμμετοχή του στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών στο χώρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, θα κάνει αργότερα και μία live μουσική εμφάνιση σε κέντρο της περιοχής της Πάτρας.

Συγκεκριμένα όπως είδαμε από αφίσες που αναρτήθηκαν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα εμφανιστεί το Σάββατο το βράδυ, μετά την εκδήλωση του Πανηπειρωτικού, στο «Αρχοντικό της ευτυχίας» στην περιοχή της Οβριάς σε μία live μουσική βραδιά διασκέδασης για τους λάτρεις του λαικοδημοτικού παραδοσιακού τραγουδιού.

Η μουσική του 78χρονου σήμερα Πετρολούκα Χαλκιά από το Δελβινάκι της Ηπείρου, όπως σημειώνουν οι ειδήμονες, διαθέτει τέχνη, ύφος, λυρισμό και σπάνια δεξιοτεχνία. Ο Πετρολούκας Χαλκιάς άρχισε την ενασχόλησή του με το κλαρίνο στη νεαρή ηλικία των 11 ετών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του Μπέκαρη, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους μουσικούς.

Μαθήτευσε δίπλα στον Φίλιππα Ρούντα (επονομαζόμενο «το καλύτερο κλαρίνο της περιοχής του Ζαγορίου») με την βοήθεια του οποίου έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Κατόπιν πήγε στην Αθήνα όπου μαζί με τον πατέρα του πραγματοποίησε και την πρώτη ραδιοφωνική του εμφάνιση. Το 1960 μετανάστευσε στην Αμερική όπου και παρέμεινε επί 20 χρόνια διαδίδοντας την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1979 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Έκτοτε παίζει σε γνωστά μουσικά κέντρα, σε συναυλίες, έχει εμφανιστεί σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις και δίσκους με γνωστούς καλλιτέχνες του έντεχνου και λαικοδημοτικού μουσικού χώρου.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην εκδήλωση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας με τίτλο «Ψυχή και Πέτρα» θα λάβουν μέρος εκτός από τον Ηπειρώτη δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά και το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου καθώς και  η γνωστή ηθοποιός Γεωργία Ζώη που θα είναι και η αφηγήτρια της βραδιάς.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture