Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

21η Οκτωβρίου: Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

21η Οκτωβρίου: Ημέρα αφιερωμένη στην προ...

6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων συμμετέχει στην πανελλήνια δράση με τίτλο «Τα Μνημεία έχουν φωνή, τη δική σου» ανοίγοντας τις πύλες της έκθεσης «Η εποχή των Ιπποτών - Οι σταυροφόροι στον Μοριά» στο Μουσείο του Κάστρου Χλεμούτσι του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Π.Ε. Ηλείας, με δωρεάν θεματικές περιηγήσεις για το κοινό την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ώρες από 10.00 έως 14.00.

Οι αρχαιολόγοι που υπηρετούν στις Εφορείες της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και των νησιών της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς και της Λευκάδος, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αντιστέκονται με δημιουργικό τρόπο στην κρίση, η οποία πλήττει τον κλάδο και βεβαίως τα ίδια τα μουσεία και μνημεία της χώρας. Απαντώντας με εξωστρέφεια και θετική δράση στην αποθαρρυντική πραγματικότητα, επαναλειτουργούμε έστω για μια ημέρα την έκθεση στο κάστρο Χλεμούτσι, της οποίας η λειτουργία ανεστάλη στις αρχές Σεπτέμβρη λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μέσα από αυτή μας τη δράση αλλά και από τον καθημερινό μας αγώνα επιχειρούμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για το πολυσχιδές έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό καθώς και τη σημασία αυτού του έργου για την οικονομία, την ανάπτυξη, την ενίσχυση της ταυτότητας και την εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας.

Ώρα έναρξης περιηγήσεων: 10.00 Τελευταία Περιήγηση: 13.00

Δηλώσεις συμμετοχής έως το Σάββατο 20/10 στα τηλ: 26230 95920 ή 95033 ώρες 08.00-14.00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture