Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Muffins με λεμόνι και βανίλια!

Muffins με λεμόνι και βανίλια!

Κατηγορία : Γλυκά Νο57

Τα γνωστά και αγαπημένα μας muffins (μάφινς) αρωματισμένα με λεμόνι και βανίλια.

 

Υλικά

 

2 φλιτζάνια αλεύρι

1/3 φλιτζ. Σπορέλαιο

1 φλιτζ. Ζάχαρη

1 μεγάλο λεμόνι (όχι κερωμένο!!)

1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού

1 μεγάλο αυγό

3 βανίλιες σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε το λεμόνι στη μέση (αφού το πλύνουμε) στη μέση και κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια του λεμονιού. Κόβουμε και τις άκρες και το πολτοποιούμε στο Multi.

Στη συνέχεια το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, το αυγό και το αλάτι και  αλέθουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας για να έχουμε αφράτο αποτέλεσμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με θήκες για muffins (περίπου 12, αλλά εξαρτάται και από το μέγεθος) και γεμίζουμε τις θήκες κατά ¾ γιατί το μείγμα μας θα φουσκώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με τις θήκες μας. Είναι έτοιμα όταν τα πιέζουμε και επανέρχονται, «δεν κάθεται» η ζύμη.

 

Tips

 

Για τους αμετανόητους λάτρεις της σοκολάτας μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο μείγμα πριν ψήσουμε 100γρ σταγόνες σοκολάτας.

Επίσης μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και να τα σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα, γλυκό του κουταλιού ή σαντιγύ!

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste