Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Βασιλικός συναντά τον Λάκη Παπαδόπουλο στον Σταυρό του Νότου

Ο Βασιλικός συναντά τον Λάκη Παπαδόπουλο...

Η πρώτη συναυλία τους έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 22.30 και με προσιτό εισιτήριο των 10 ευρώ

Μεγάλος θαυμαστής του Λάκη Παπαδόπουλου ή Λάκη με τα Ψηλά ρεβέρ δηλώνει ο Πατρινός καλλιτέχνης Vassilikos της επιτυχημένης αγγλόφωνης ποπ μπάντας των Raining Pleasure. Οι δυο τους αποφάσισαν να συνεργαστούν για έναν περιορισμένο αριθμό μουσικών παραστάσεων στην κεντρική σκηνή του «Σταυρού του Νότου» στην οδό Φραντζή και Θαρύπου στο Νέο Κόσμο στην Αθήνα.

Η 1η εμφάνιση τους έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 22.30 ενώ θα ακολουθήσουν και παραστάσεις στις19 και 26/10 καθώς και στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2012 με την προοπτική πιθανόν να υπάρξουν κι άλλες.

Δυο Έλληνες μουσικοί, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί με ανοιχτούς ορίζοντες, δυο γενιές που τους συνδέει η αυθεντική αγάπη για τη μουσική και η καθαρή ματιά τους απέναντι στο τραγούδι. Αυτό χαρακτηρίζει τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Βασιλικό ο οποίος μετά την μουσική συνάντηση του με την Δήμητρα Γαλάνη και την πρόσφατη συναυλία του με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, πραγματοποιεί μία ακόμα ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη που θα συζητηθεί.

Μαζί τους επί σκηνής θα βρίσκονται οι εξαιρετικοί μουσικοί Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα), Μίκης Ατταλειάδης (μπάσο), Αγγελος Αιβάζης (κιθάρα) και Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (πλήκτρα). Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Αθηνόραμα», ο Βασιλικός ομολόγησε ότι «θαυμάζω τον Λάκη Παπαδόπουλο για την ταπεινότητα και την απλότητα που διατήρησε παρά το σημαντικό του έργο. Δεν σου δίνει αυτός ο άνθρωπος την αίσθηση ότι ξέρει πολύ καλά τι έχει γράψει. Στις πρόβες ξεφεύγει όταν τραγουδάει και φωνάζει τα ρεφρέν του σαν παιδάκι που μόλις τα έγραψε. Είναι αλήθεια συγκινητικός και θα ήθελα πολύ να είμαι έτσι όταν θα έχω την εμπειρία και τα χρόνια του».

Επίσης ο Βασιλικός επέλεξε και τα 3 πιο αγαπημένα τραγούδια του από τη δισκογραφία του Λάκη με τα Ψηλά ρεβέρ και αυτά είναι «Τα ήσυχα βράδια», το «Σε ζητάω» και τα «Μπλε παπούτσια». Όσο για τον Λάκη με τα Ψηλά ρεβέρ ανέφερε στο «Αθηνόραμα» ότι αυτό που του αρέσει στον Βασιλικό και εκτιμά είναι η προσέγγιση που έκανε στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και στα ποπ τραγούδια που έχει διασκευάσει και δεν τα έχει χαλάσει καθώς και ο τρόπος που ερμηνεύει το «Whole Lotta love» των Led Zeppelin.

Ο τίτλος των συναυλιών τους είναι «Retr-audio» και υπονοεί μία επιστροφή στα παλιά. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture