Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ριζότο κοκκινιστό με μυρωδικά και παρμεζάνα!

Ριζότο κοκκινιστό με μυρωδικά και παρμεζάνα!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο29

Ένα νόστιμο και οικονομικό πιάτο που μπορούμε να απολαύσουμε τόσο ως κυρίως μόνο του ή και ως συνοδευτικό άλλων κατά προτίμηση κρεατικών.

Υλικά

 

250γρ ρύζι Arborio

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

4-5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

100γρ τριμμένη παρμεζάνα

1 λίτρο ζωμό κρέατος

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Μπαχάρι, κανέλλα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε κατσαρόλα ή τηγάνι με βαθύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, να μην μαυρίσουν οι κόκκοι. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλάτι, ζάχαρη και τα μπαχαρικά μας και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας απαλά.

Σε άλλο κατσαρολάκι έχουμε ζεστάνει το ζωμό μαζί με τον πολτό ντομάτας και τον έχουμε δίπλα μας. Με μία κουτάλα παίρνουμε σταδιακά το ζωμό (όσο χωράει η κουτάλα) και τον μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ριζότο. Κάθε φορά που απορροφάται η μια κουταλιά ρίχνουμε την επόμενη. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει περίπου 20-25 λεπτά.

Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και το βασιλικό. Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste