Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Αρχιτέκτων Αλέξανδρος Τομπάζης θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Οικολογική σκέψη και αρχιτεκτονική» στην Πάτρα

Ο Αρχιτέκτων Αλέξανδρος Τομπάζης θα παρο...

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2012 στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της έκδοσης «Οικολογική σκέψη και αρχιτεκτονική» του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Melissabooks, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στον χώρο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας και οι εκδόσεις Μέλισσα ενώ θα μιλήσουν ο Ανδρέας Λάζαρης, αρχιτέκτων, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας, η Αικατερίνη Λιάπη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γεώργιος Α.Πανέτσος, αρχιτέκτων, καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Πάγκαλος, αρχιτέκτων, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο είναι γραμμένο από έναν γνωστό αρχιτέκτονα με μεγάλη πείρα, το οποίο έρχεται να καλύψει την αισθητή έλλειψη κατάλληλων εκδόσεων για την βιοκλιματική αρχιτεκτονική, ισορροπώντας ανάμεσα στην εξειδικευμένη γνώση και την ανάγκη κατανόησης του θέματος από ένα ευρύτερο κοινό.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται η ιδιαίτερη οπτική γωνία του αρχιτέκτονα στα ζητήματα του βιοκλιματικού σχεδιασμού και η πλούσια σχέση της παράδοσης με την βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Ο Αλέξανδρος Τομπάζης, μία από τις πιο αναγνωρισμένες μορφές της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής σκηνής, πέρυσι συμμετείχε σε εκδήλωση στην Αθήνα προσκεκλημένος της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου και του δημοσιογράφου Άρη Σκιαδόπουλου όπου μοιράστηκε σε μια ζωντανή συνέντευξη την άποψή του για την αρχιτεκτονική της Αθήνας, μίλησε για το έργο του αλλά και για το βιβλίο του «Οικολογική σκέψη και αρχιτεκτονική» που χαρακτηρίστηκε ως ένας δεκάλογος πάνω στις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων.

Ο 73χρονος σήμερα διαπρεπής αρχιτέκτονας, έχει αποφοιτήσει με άριστα από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το 1962 ενώ από το 1964 έως το 1966 εργάστηκε ως επιστημονικός βοηθός του Κωνσταντίνου Α. Δοξιάδη, όπου ασχολήθηκε με θεωρητικές μελέτες και έρευνα.

Ο Αλέξανδρος Τομπάζης είναι γόνος της παλιάς ναυτικής οικογένειας της Ύδρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture