Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ραβανί Μυτιλήνης!

Ραβανί Μυτιλήνης!

Κατηγορία : Γλυκά Νο55

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο mytiliniadialektos και μας άρεσε πολύ!

Υλικά

 

(Για ορθογώνιο ταψί 25εκ Χ 40 εκ)
1 Βιταμ σε κύπελλο σε θερμ. δωμ.
Χρησιμοποιώντας το κύπελλο του βιτάμ,
μετράμε και τα υπόλοιπα υλικά
2 κυπ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κυπ. ινδοκάρυδο
1 κυπ. ζάχαρη
1 κυπ. γάλα
2 κοφτά κ.γ μπέικιν
4 Αυγά
2 βανίλιες

 

Για το σιρόπι

2 κούπες Ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
λίγη φλούδα λεμονιού

 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε  το αλεύρι με το Ινδοκάρυδο και το μπέικιν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. (Να ενσωματώνεται το ένα αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο).
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε τη βανίλια Συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ το γάλα με το μείγμα των στερεών σε 4 δόσεις, χωρίς να τα παραχτυπήσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο  στους  170 για 1 ώρα περίπου.

 

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί για 5 λεπτά. Το ρίχνουμε ζεστό κουταλιά- κουταλιά πάνω στο ζεστό γλυκό.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste