Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το προκαταρκτικό έτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Πάτρα: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το προκα...

Για πρώτη φορά

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας διοργανώνει για πρώτη φορά στη πόλη, Θεατρικό Εργαστήρι-προκαταρκτικό έτος Δραματικής Σχολής, με στόχο να επανδρώσει την περίοδο 2013-2014 το 1ο έτος της Δραματικής του Σχολής.

Το Θ. Εργαστήρι θα προετοιμάζει τους νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με την Τέχνη του Θεάτρου. Θα επιλεγούν 25 νέοι 18 έως 30 ετών, οι οποίοι θα διδαχτούν Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Μουσική, Κίνηση, Αρχές και Αισθητική της Σκηνογραφίας και Ιστορία Τέχνης.

Στο τέλος της χρονιάς θα γίνουν παρουσιάσεις της τάξης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και τα 15-20 παιδιά που θα προκριθούν στις τελικές εξετάσεις θα αποτελέσουν το πρώτο έτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Πάτρας.

Η Δραματική Σχολή, πέραν του ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους συμπολίτες μας και στις οικογένειές τους να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας Θεατρική Παιδεία με πολύ χαμηλό κόστος, θα αποτελέσει και τον πυρήνα των ηθοποιών  του θεάτρου μας. Οι καθηγητές που θα διδάξουν στη σχολή, θα έχουν μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και θα είναι οι ίδιοι που επανδρώνουν σημαντικές σχολές υποκριτικής , στην Αθήνα. Το θεατρικό Εργαστήρι θα λειτουργήσει πειραματικά για φέτος στο Μπάρι. Η διάρκειά του θα είναι 7 μήνες και θα προσφέρει 80 ώρες μαθημάτων τον μήνα.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων  και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου. Η απασχόληση των μαθητών θα είναι απογευματινές και βραδινές ώρες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα μονόλογο, ένα τραγούδι και ένα ανέκδοτο. Οι αιτήσεις θα γίνονται στα γραφεία του θεάτρου Όθωνος Αμαλίας 6 και σε περίπτωση που οι υποψήφιοι  θα είναι εκτός Πατρών θα επικοινωνούν στα τηλ.2610623730 και 6937084242  Σοφία Μαυρίδη-Συγκλητική Βλαχάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture