Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κέικ σοκολάτας με μους σοκολάτα, απόλαυση διπλή!

Κέικ σοκολάτας με μους σοκολάτα, απόλαυση διπλή!

Κατηγορία : Γλυκά Νο53

Σοκολατένια βάση κέικ περιχυμένη με σοκολατένια mousse. Μια απολαυστική βουτιά στη σοκολάτα. Τη βρήκαμε στο queen.gr και είναι του Ευάγγελου Μπάου. Μας ενθουσίασε και σας την παραθέτουμε! Χρειάζεται το χρόνο και τη διαδικασία του αλλά αξίζει τον κόπο!

Υλικά

 

250γρ μαύρη σοκολάτα

125γρ βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

60ml (¼ φλιτζάνι) χυμός πορτοκάλι

2 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

4 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
100 γρ (½ φλιτζάνι) ζάχαρη (+ 2 κουτ. σούπας ακόμα)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) αμυγδαλόψιχα τριμμένη
Ζαχαρωμένες φέτες πορτοκαλιού για τη διακόσμηση

Για τη mousse σοκολάτας
125γρ μαύρη σοκολάτα
300ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 κουτ. του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ασπράδι αυγού
55γρ (1/4 του φλιτζανιού) ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 22 εκατοστών.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και μετά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ καλά τους κρόκους των αυγών μαζί με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να δέσουν.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών με τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.


Για τη mousse

 

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Χτυπάμε στο μίξερ το κρύο μείγμα σοκολάτας μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε το ασπράδι με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν και εδώ απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο χτυπημένο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομογενές μείγμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη mousse πάνω από το κέικ μας, σκεπάζουμε το γλυκό μας και βάζουμε το στο ψυγείο για 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε, διακοσμούμε με τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

 

Καλή απόλαυση!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste