Κατηγορία : Γλυκά Νο52
Μια πολύ εντυπωσιακή τούρτα που δοκιμάσαμε από τα χεράκια της φίλης Ελένης. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Απλή δεν τη λες, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερο εύγευστο.
Υλικά
Για τη μαρέγκα κακάο
2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
80 γρ ζάχαρη
20 γρ κακάο
50 γρ ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα σοκολάτας
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας λικέρ μπανάνα ή άλλο λικέρ
Για την κρέμα μπανάνας
200 γρ μπανάνες
30 γρ ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού ζελατίνα σε σκόνη
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τη μαρέγκα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Τότε βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει και να σφίξει η μαρέγκα. Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε τα υλικά στο μείγμα. Σε λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε την μαρέγκα σε κορνέ ή με ένα κουτάλι δίνουμε σχήμα δίσκου με διάμετρο 20 εκ.(φτιάχνουμε 2 δίσκους μαρέγκας). Ψήνουμε τη μαρέγκα στους 100οC για περίπου 1 ώρα, έως ότου στεγνώσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα σοκολάτας:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά. Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή. Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στην κρύα (θερμοκρασία δωματίου) πλέον σοκολάτα και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λικέρ και την υπόλοιπη κρέμα. Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.
Για την κρέμα μπανάνας:
Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό. Αφήνουμε 2΄-3΄ να φουσκώσει. Τη βάζουμε πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει και την αφήνουμε 1΄-2΄ να λιώσει. Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε χυμό και ζάχαρη. Ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας, τη ζελατίνα. Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα μπανάνας. Ανακατεύουμε με σύρμα.
Συναρμολόγηση:
Χρησιμοποιούμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. για να στήσουμε την τούρτα. Βάζουμε τον ένα δίσκο στην φόρμα σαν βάση. Ρίχνουμε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο μαρέγκας. Καλύπτουμε με μία στρώση κρέμα μπανάνας. Παγώνουμε την τούρτα για 5 ώρες, να σφίξει. Αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου την τούρτα και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr