Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάνω από 1000 θεατές προσέλκυσαν στο Α.Ωδείο της Πάτρας οι «Εκκλησιάζουσες»-Δείτε φωτό

Πάνω από 1000 θεατές προσέλκυσαν στο Α.Ω...

Από την παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου δεν έλειψαν και οι τολμηρές σκηνές όπως αυτή με τις γυναίκες που έμειναν μόνο με τα εσώρουχα τους

Καλές εντυπώσεις άφησε η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Θέατρο του Νέου Κόσμου που παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας σηματοδοτώντας και την λήξη του φετινού 31ου Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Την αστεία παράσταση που είχε σκηνοθετήσει ο επικεφαλής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος παρακολούθησαν περίπου χίλιοι θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν η σύζυγος του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, Μαριλένα Δημαρά, η πολιτική μηχανικός Μαρία Κουρμπανά, η Χαριτίνη Καρλιαύτη Σαρδελιάνου, η φιλόλογος και κριτικός θεάτρου Χριστίνα Κόκοτα Παναγοπούλου, η δημοτική σύμβουλος Πατρέων Μαριάνα Σταματιάδου, η Λιολιώ Κολυπέρα από το "Άλμα Ζωής", η Αγγελική Στεφανάκη, ο δικηγόρος και συγγραφέας Παύλος Μαρινάκης, ο πρόξενος του Λουξεμβούργου στη Δυτική Ελλάδα Γιώργος Λαγοπαναγιωτόπουλος, η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου, κ.α.

Παρόντες και φιλόξενοι οικοδεσπότες ήταν ο πρόεδρος και ιδρυτής του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Ανδριόπουλος και ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος που φωτογραφήθηκαν τόσο με τον πρωταγωνιστή της παράστασης, τον δημοφιλή ηθοποιό Κώστα Κόκλα, εξαιρετικό ως Βλέπυρο και Α’ Γριά όσο και με τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ανταπόκριση της παράστασης στο κοινό της Πάτρας και μάλιστα στο φινάλε μετά από προτροπή των ηθοποιών ανέβηκε στη σκηνή και υποκλίθηκε προς το κοινό μαζί και με τους ηθοποιούς του έργου.

Να θυμίσουμε ότι την Πραξαγόρα ερμήνευσε με κέφι η Δάφνη Λαμπρόγιαννη ενώ από την υπόλοιπη διανομή ξεχώρισαν ο Γιώργος Πυρπασόπουλος ως Νέος και η Μαίρη Σαουσοπούλου, ο Παντελής Δεντάκης και η Γεωργία Γεωργόνη.

Το ύφος των κοστουμιών της παράστασης δια χειρός Άγγελου Μέντη ήταν σε σύγχρονο ύφος. Από την παράσταση δεν έλειψαν και οι τολμηρές σκηνές όπως εκεί που οι γυναίκες του χορού έμειναν μόνο με τα μαύρα εσώρουχα τους.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture