Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Χοιρινό με μουστάρδα και τζήντζερ!

Χοιρινό με μουστάρδα και τζήντζερ!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο32

Ένα εύκολο πιάτο με χοιρινό που συνδυάζει την πικάντικη γεύση της μουστάρδας με εκείνη του εξωτικού τζήντζερ. Σερβίρεται τόσο ως κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανητές ή ρύζι όσο και μόνο του ως μεζές για το κρασάκι ή το τσιπουράκι μας.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό (μπούτι ή σπάλα) χωρίς κόκαλα κομμένο σε μερίδες (αν το σερβίρετε ως μεζεδάκι κόψτε το σε μπουκίτσες.

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 πράσα ψιλοκομμένα

2 κουτ. του γλυκού τζήντζερ φρέσκο τριμμένο

4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί

1 ποτήρι ζωμό κρέατος

1/3 ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη

Λίγο τζήντζερ σε σκόνη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα πράσα μαζί με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές να ροδίσει.

Προσθέτουμε το φρέσκο τζήντζερ και τη μουστάρδα και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα να εξατμιστούν τα όποια υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το τζήντζερ σε σκόνη, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να «πιει» το ζουμί.

Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό (για να μην αλλάξουμε τη θερμοκρασία απότομα) δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε προσθέτουμε και το μαϊντανό. Χρειάζεται περίπου μία ώρα και κατά τη διάρκεια αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι για να μην κολλήσει. Στο τέλος του μαγειρέματος συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι και τζήντζερ σε σκόνη εάν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste