Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ζαμπονοτυρόπιτα της Βαγγελίτσας!

Ζαμπονοτυρόπιτα της Βαγγελίτσας!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο27

 

Η Βαγγελίτσα διατηρεί ένα υπέροχο ξενοδοχείο "Το Ρόδι" στις όμορφες Ροβιές της Έυβοιας. Το επισκεφτήκαμε και μας περιποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο! Φτιάχνει μόνη της πολλές πολλές λιχουδιές και με χαρά μας έδωσε τη συνταγή για μία από αυτές. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε ή και ακόμα καλύτερα μη διστάσετε να επισκεφτείτε το ξενοδοχείο και να τη δοκιμάσετε απ'ευθείας από τα χεράκια της!

Υλικά (για 6-8 άτομα)

½  κιλό φύλλο χωριάτικο

250 γρ. γραβιέρα

250 γρ. γκούντα τυρί ή άλλο κίτρινο μαλακό

6-8 φέτες ζαμπόν

½ φακελάκι σουσάμι

2 αυγά

1 ποτήρι γάλα

λίγο λάδι για να αλείψουμε τα φύλλα

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το σουσάμι να πάει παντού. Βάζουμε 3 φύλλα λαδωμένα και τσαλακωμένα να αγκαλιάσουν την φόρμα. Κόβουμε τα τυριά σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε.  Στην συνέχεια στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και τοποθετούμε τις φέτες με το ζαμπόν. Ρίχνουμε λίγο ακόμη μείγμα τυριών πάνω από το ζαμπόν και κλείνουμε με άλλα 3 φύλλα, διπλώνοντας προσεκτικά να σκεπάσουν ομοιόμορφα την φόρμα μας. Μετά χαράζουμε όλα τα φύλλα κάθετα με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει μαζί και έχουμε προσθέσει και το πιπέρι.

Περιμένουμε λίγο να τραβήξουν τα υγρά και στην συνέχεια την ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και την σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste