Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο30
Ένα πρωτότυπο, χορταστικό και μάλλον εύκολο πιάτο. Ας το φτιάξουμε!
Υλικά
500γρ νιόκι πατάτας (ένα πακέτο, θα το βρείτε σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
1 μπρόκολο
100γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια)
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
100ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι μέχρι το μείγμα του πέστο μας να είναι ομογενές.
Κόβουμε τα μπουκετάκια (κορυφές) από το μπρόκολο σε μπουκίτσες και τα ζεματάμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 3-4 λεπτά, τα βγάζουμε με σπάτουλα και τα στεγνώνουμε.
Ρίχνουμε τα νιόκι και αλάτι στην ίδια κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Όταν ανέβουν όλα στην επιφάνεια τα σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα νιόκι με τις μπουκίτσες μπρόκολου.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, όχι να βράσει, και προσθέτουμε μέσα το μείγμα του πέστο. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τα νιόκι και το μπρόκολο και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr