Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αίγιο: Η μπλε πανσέληνος στην... παραλία Μαχαίρα

Αίγιο: Η μπλε πανσέληνος στην... παραλία Μαχαίρα

Πολλοί Αιγιώτες απόλαυσαν το μαγικό φεγγάρι μέσα απο τα τηλεσκόπια του Ωρίωνα

Με ρομαντική διάθεση αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι και τον Αύγουστο εκατοντάδες Αιγιαλείς που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της  Παρασκευής στην πλατεία Μαχαίρα στην παραλία του Αιγίου. Αφορμή ήταν η εκδήλωση της ΔΗΚΕΠΑ και της Αστρονομικής  Εταιρείας  Πάτρας «Ωρίων» που έδωσε την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες στην περιοχή να παρακολουθήσουν μέσω τηλεσκοπίων την δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου.

Οι κρατήρες, οι οροσειρές και οι πεδιάδες της σελήνης αφέθηκαν στην παρατήρηση   του ανθρώπινου ματιού χάρις την υψηλή τεχνολογία των τηλεσκοπίων που χρησιμοποιήθηκαν  από τα μέλη του «Ωρίωνα».

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία είχαν την ευκαιρία να δουν την  έκθεση αστροφωτογραφίας, να ενημερωθούν από τα μέλη του «Ωρίωνα» μέσω ειδικού μηχανισμού για την κίνηση της σελήνης, και να λάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό που τους κατατόπισε  στην παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, των βασικών αστέρων και αστερισμών και φυσικά των κυριότερων χαρακτηριστικών της σελήνης.

Το επιστημονικό προσωπικό του «Ωρίωνα», που απαρτιζόταν από τους  Βασίλη Ζαφειρόπουλο-αστροφυσικό και πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας, Παναγιώτη Αντωνόπουλο-φυσικό, Πέτρο Σπυράτο-αστροφυσικό, Μυρτώ Ζαχαράκη-ηλεκτρολόγο μηχανικό, Δημήτρη Ραζή-μηχανολόγο μηχανικό και  Διονύση Ζαχιώτη-συνταξιούχο  αξιωματικό της Πυροσβεστικής ,   επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην ενημέρωση του κοινού, καθώς και στη συνεχή ρύθμιση των  τριών τηλεσκοπίων για να είναι κάθε φορά δυνατή η καλύτερη θέαση της σελήνης από το κοινό.

Το δεύτερο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου αφέθηκε στην παρατήρηση του κόσμου, που περίμενε υπομονετικά τη σειρά του, γοητεύοντάς τον,  μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ μετά τη 1:30 το ξημέρωμα όσοι παρέμειναν στην πλατεία είχαν την ευκαιρία να δουν μέσω των τηλεσκοπίων τον πλανήτη Δία και τους δορυφόρους του. H ΔΗΚΕΠΑ ανανέωσε τo ραντεβού της με τον «Ωριώνα» για ανάλογες εκδηλώσεις που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στα σχολεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture