Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αιγείρα: Μια ξεχωριστή συναυλία με αρχαία μουσικά όργανα στο Αρχαίο Θέατρο

Αιγείρα: Μια ξεχωριστή συναυλία με αρχαί...

Το επομενο Σάββατο

Το  Σάββατο 8 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-αφιέρωμα στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας.

Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση με την συνοδεία της  αρχαίας ύδραυλης, του λεγόμενου οργάνου του νερού, που επινοήθηκε και κατασκευάστηκε στην Αλεξάνδρεια τον 3ο π.Χ. αιώνα.

Της  μουσικής εκδήλωσης, που θα ταξιδέψει το κοινό στο παρελθόν με αρχαιοελληνική μουσική και  ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών μελοποιημένη από γνωστούς Έλληνες συνθέτες, θα προηγηθεί ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας από την αρχαιολόγο της  Στ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων Χριστίνα Κατσαρού. Η ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα και η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 στην πλατεία Αιγών (Λαμπινού).

Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στην Αιγείρα  για να ξεναγηθεί  στο αρχαίο θέατρο και να παρακολουθήσει δωρεάν την μουσική Εκδήλωση  θα δρομολογηθούν λεωφορεία στις ακόλουθες γραμμές:

•             Πλατεία Αγίας  Λαύρας, Αίγιο – Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας: ώρα αναχώρησης  18:00 με τιμή εισιτηρίου 5 € με επιστροφή.

•             Πλατεία Αιγών (Λαμπινού) – Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας: ώρα αναχώρησης 18:30 με τιμή εισιτηρίου 2€ με επιστροφή.

•             Ώρα 20:00: επιστροφή στην πλατεία Λαμπινού για την παρακολούθηση της συναυλίας.

Το  κοινό πριν την έναρξη της συναυλίας θα απολαύσει ένα σύντομο κοκτέιλ ενώ τα δρομολόγια θα αναχωρήσουν για Αίγιο περί τις 22.30 αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης.

Τα λεωφορεία που θα δρομολογηθούν θα εξαρτηθούν από τις δηλώσεις συμμετοχής που θα συγκεντρωθούν έως 6 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  στο δημοτικό κατάστημα Αιγίου, γραφείο Αντιδημάρχου Βασιλικής Ψυχράμη, Ανδ. Λόντου 34 & στα τηλέφωνα: 26913 60607, 60660, 60612.

Η παραπάνω δράση διοργανώνεται από το Δήμο Αιγιάλειας, τη ΔΗΚΕΠΑ, την Στ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων, την αντιδημαρχία ανατ. Αιγιάλειας, την Τοπική Κοινότητα Αιγών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρας, , τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγών Βλοβωκάς και τον Φιλοπροοδευτικό και  Πολιτιστικό Όμιλο Βλοβωκάς  «Η Ομόνοια».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture