Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Θηβαίος στις 29 Αυγούστου στο Κάστρο της Πάτρας

Έρχονται Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Θη...

Οι δύο καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές συναντήσεις του φετινού καλοκαιριού είναι αυτή του δημοφιλούς ρόκερ τραγουδιστή και συνθέτη Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του 49χρονου τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου, ερμηνευτή ιδιαίτερα αγαπημένων κομματιών όπως το «Πόσο πολύ σε αγάπησα». Οι δυο καλλιτέχνες περιοδεύουν παρέα και έχουν «οργώσει» όλη τη χώρα ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 29 Αυγούστου θα βρεθούν στην Πάτρα για μία μοναδική συναυλία στις 9 το βράδυ στο Κάστρο της Πάτρας στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ηλεκτρισμός, παλμός, ευαισθησία και τραγούδια που χαρίζουν πάντα μεγάλες συναυλιακές στιγμές είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους δύο καλλιτέχνες. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Σπύρος Γραμμένος ενώ μαζί τους θα είναι ακόμα η τραγουδίστρια Τάνια Κικίδη που συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και οι μουσικοί Ανδρέας Αποστόλου-πιάνο, Στέφανος Δημητρίου-τύμπανα, Βαγγέλης Πατεράκης-μπάσο, Γιάννης Αυγέρης-ηλεκτρική κιθάρα, Μαίρη Μπρόζη-βιολί και Πέτρος Κρεμιζάκης-μπάσο.

Οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου (έχει γεννηθεί το 1950 στην Αρκαδία σε ένα χωριό κοντά στη Μεγαλόπολη) και Χρήστος Θηβαίος εκπροσωπούν δύο γενιές του ελληνικού τραγουδιού και δίνουν ραντεβού με τους χιλιάδες πιστούς φίλους τους για να τραγουδήσουν μαζί και να θυμίσουν ότι …το παιχνίδι παίζεται ακόμα.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με σχεδόν 4 δεκαετίες στην πρώτη γραμμή του τραγουδιού, έχει αναγνωριστεί ως ο σπουδαιότερος Έλληνας ερμηνευτής. Σημείο υπεροχής του θεωρούνται οι ζωντανές εμφανίσεις, που ξεχωρίζουν για τον παλμό και τον ηλεκτρισμό τους. Πιο ώριμος και πιο «θυμωμένος» από ποτέ, πυροδοτεί την σκέψη και εκφράζει την δική μας φωνή με το ανήσυχα τραγούδια του.

Ο Χρήστος Θηβαίος αποτελεί την πιο ιδιαίτερη περίπτωση της γενιάς των σύγχρονων τραγουδοποιών. Ερμηνευτής αξιώσεων και σπάνιας ευαισθησίας (έχει συνεργαστεί στο υπέροχο cd “Ο Άμλετ της σελήνης” με τον Θάνο Μικρούτσικο), συναισθηματικός και πολυσύνθετος ως δημιουργός μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια των τελευταίων 20 χρόνων. Με τη χαρακτηριστική βραχνή αναγνωρίσιμη φωνή του και την παθιασμένη σκηνική παρουσία δεν μπορεί παρά να παρασύρει και να συγκινήσει με τις ερμηνείες του.

Η παραγωγή της συναυλίας είναι της Stray Music – Kazan DB. Τα εισιτήρια κοστίζουν στην προπώληση 10 ευρώ και στο ταμείο τη μέρα της συναυλίας 13 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture