Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αξιόλογες κινηματογραφικές α’ προβολές στο θερινό Σινέ "Κάστρο" στο Ρίο

Αξιόλογες κινηματογραφικές α’ προβολές σ...
Μαρτάτος Tάκης

Μέχρι και σήμερα παίζεται το Σκανδιναβικό θρίλερ «Κυνηγοί Κεφαλών» ενώ θα ακολουθήσει μία κοινωνική ταινία με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Συνεχίζει το θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, την α’ προβολή νέων κινηματογραφικών ταινιών. Μετά τα φιλμ «Monnrise Kingdom-Έρωτας του φεγγαριού» του Γουές Άντερσον και «Ο Δικτάτορας» με τον Σάσα Μπάρον Κοέν, το δροσερό σινέ Κάστρο προβάλλει μέχρι και σήμερα το βράδυ το Σκανδιναβικό αστυνομικό θρίλερ «Headhunters-Κυνηγοί Κεφαλών» σε σκηνοθεσία του Μόρτεν Τίλντουμ ενώ από την Πέμπτη 23 Αυγούστου θα παίξει επίσης σε α’ προβολή την Αμερικανική κοινωνική ταινία «Being Flynn-Άλλη μία νύχτα» του Πολ Γουάιζ, γνωστού από την κινηματογραφική κωμωδία «Little Fockers» το 2010 και «Για ένα αγόρι» το 2002 με τον Χιου Γκραντ.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ «Κυνηγοί Κεφαλών», όπου παίζουν οι Άξελ Χένι, Σίνοβ Μακόντι Λουντ και Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, ο Ρόγκερ Μπράουν είναι ένας κυνηγός ταλέντων (headhunter), που φαίνεται να έχει μια τέλεια ζωή. Είναι  επιτυχημένος επαγγελματικά, παντρεμένος με μια όμορφη και καταξιωμένη γυναίκα, διαθέτει μια υπέροχη βίλα, ζει μέσα στην πολυτέλεια, ταυτόχρονα όμως είναι και πνιγμένος στα χρέη. Προκειμένου να αντεπεξέλθει, επιδίδεται σ’ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να κλέβει πολύτιμους πίνακες. Όταν μαθαίνει ότι ο βασικός ανταγωνιστής του, ο Κλας Γκρέβε, ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν, διαθέτει έναν ανεκτίμητο πίνακα του Ρούμπενς, περνάει αμέσως στη δράση. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται, όταν ο Ρόγκερ βρίσκει στο διαμέρισμα του αντιπάλου του το κινητό της αγαπημένης του γυναίκας.

Όπως έγραψε το κινηματογραφικό σάιτ myfilm, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα τυπική, σκανδιναβική, αστυνομική περιπέτεια που παραπέμπει σε ύφος και στυλ στην τριλογία του «Κοριτσιού με το τατουάζ του Στιγκ Λάρσον, με πλούσια εξέλιξη, απρόβλεπτες ανατροπές, ένταση, κυνισμό και μελόδραμα που δικαιολογούν και τον χαρακτηρισμό της ως σκοτεινής, αντισυμβατικής «σαπουνόπερας».

Ωστόσο η σύγκριση με το «Κορίτσι με το Τατουάζ» είναι αναπόφευκτη και σίγουρα η ταινία «Κυνηγοί Κεφαλών» που ήδη συζητείται και για Αμερικάνικο ριμέικ δεν φτάνει το ύψος της απόλυτα σκοτεινής και βίαιης τριλογίας του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον και των ταινιών του Νιλς Άρντεν Όπλεφ με τη Νούμι Ραπάς. Το στόρι του «Κυνηγού Κεφαλών» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 52χρονου Νορβηγού συγγραφέα και μουσικού Jo Nesbo.

Στο μεταξύ από αύριο Πέμπτη στο σινέ Κάστρο στο Ρίο θα αρχίσει να προβάλλεται το φιλμ «Being Flynn-Άλλη μία νύχτα» του Πολ Βάιτζ με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ ντε Νίρο, Πολ Ντάνο και Τζούλιαν Μουρ. Η ταινία είχε βγει στις ΗΠΑ την περασμένη άνοιξη με μικρή ωστόσο εμπορική επιτυχία.

Σύμφωνα με το στόρι, μια νύχτα ο νεαρός συγγραφέας Νικ θα διακρίνει στην υποδοχή του ασύλου αστέγων στο οποίο δουλεύει, τον για χρόνια εξαφανισμένο πατέρα του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα χάσει παντελώς τον έλεγχο της προσωπικής του ζωής. Οι έντονες λογομαχίες με τον αλκοολικό, ρατσιστή, σεξιστή και φαντασιόπληκτο πατέρα του θα γίνουν ρουτίνα, την ίδια στιγμή που ο ίδιος θα εθιστεί στα ναρκωτικά και θα απομακρυνθεί από την κοπέλα του.

Όπως έγραψε το «Αθηνόραμα» στην κριτική του για την ταινία, «η Αμερικάνικη Μητρόπολη μέσα από τους παρίες της, τους αστέγους, τους τοξικομανείς και τους ψυχικά ασθενείς, μετατρέπεται σε “Suck City”, μία απέραντη αποθήκη ψυχών. Το “Άλλη Μία Νύχτα” προσπαθεί όχι πάντα με επιτυχία να αποτυπώσει αποτελεσματικά την παλλόμενη ένταση που βρίσκεται στον πυρήνα της ανθρώπινης απόγνωσης».

Τέλος από την άλλη εβδομάδα το σινέ Κάστρο στο Ρίο σχεδιάζει να προβάλλει μία Γαλλική ταινία, τις «Γυναίκες του τελευταίου ορόφου» σε σκηνοθεσία Φιλίπ Λε Γκουέ με πρωταγωνιστές τους Φαμπρίς Λουκινί, Κάρμεν Μάουρα και Σαντρίν Κιμπερλέν. Κεντρικός ήρωας είναι ένας συντηρητικός χρηματιστής που ζει μια βαρετή και άνευρη ζωή μαζί με τη σνομπ γυναίκα του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι του 1962. Στη ζωή του ζευγαριού έρχονται τα πάνω-κάτω όταν προσλαμβάνουν μία καινούργια Ισπανίδα υπηρέτρια που κάνει τον Jean-Louis, όπως ονομάζεται ο ήρωας, να αναθεωρήσει τα πάντα όταν τον φέρνει σε επαφή με τις υπόλοιπες γυναίκες που εργάζονται στην πολυκατοικία ως οικιακές βοηθοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture