Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Γαλοπούλα με μανιτάρια και σταφίδες σε κρέμα γλυκού κόκκινου κρασιού!

Γαλοπούλα με μανιτάρια και σταφίδες σε κ...

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο28

Ένα… γλυκύτατο κυρίως πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά

4 μπούτια γαλοπούλας (χωρίς πέτσα)

4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

15-20 μικρά καστανά μανιτάρια σε φέτες

200γρ σταφίδες (ξανθές και μαύρες)

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λίτρο γλυκό κόκκινο κρασί

250 ml κρέμα γάλακτος

Ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικά)

1 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Γλυκιά πάπρικα, μοσχοκάρυδο

Κόκκοι ροζ πιπεριού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια γαλοπούλας, τα 2 κρεμμύδια, τους κόκκους ροζ πιπεριού, αλάτι και περιχύνουμε με το κρασί. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε να μαριναριστεί η γαλοπούλα για 5-6 ώρες. Αφαιρούμε τα μπουτάκια της γαλοπούλας (βγάζουμε το κόκκαλο αν θέλουμε), σουρώνουμε τη μαρινάτα από τα σταθερά υλικά και κρατάμε το ζουμί.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα άλλα 2 κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσουν. Βάζουμε και τα μπούτια της γαλοπούλας να σοταριστούν και αυτά και σβήνουμε με το κρασί από τη μαρινάτα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. (περίπου 1 ώρα). Κατά τη διάρκεια θα χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι ή ζωμό κοτόπουλου για να μην μας κολλήσει.

Όταν η γαλοπούλα έχει γίνει προσθέτουμε τις σταφίδες και το μαϊντανό και αφήνουμε ακόμα 5-10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.

Σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου, πιλάφι ή και ζυμαρικά.

Καλή απόλαυση!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste