Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Γλυκό καρπουζάκι! Πιο καλοκαιρινό, δεν γίνεται!

Γλυκό καρπουζάκι! Πιο καλοκαιρινό, δεν γίνεται!

Κατηγορία : Γλυκά Νο47

Ένα υπέροχο καλοκαιρινό παραδοσιακό γλυκό. Εάν έχετε καρπούζι μην χάσετε την ευκαιρία να το φτιάξετε. Αν δεν έχετε ασβέστη που περιγράφεται στην παρακάτω εκτέλεση δεν πειράζει. Δεν γίνεται εξίσου τραγανό αλλά είναι το ίδιο νόστιμο.

Υλικά

Ολόκληρη τη φλούδα από ένα καρπούζι μόνο το άσπρο μέρος (μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε λίγα χιλιοστά από το κόκκινο μέρος)

Ζάχαρη ίδιο βάρος με το βάρος της φλούδας

3 ποτήρια νερό

½ κούπα ασβέστη διαλυμένο σε 2 λίτρα νερό

Χυμό από 2 λεμόνια

Μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζα ή 1-2 βανίλες σκόνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τη φλούδα του καρπουζιού σε κομμάτια 5-6 εκατοστών. Τα βάζουμε μέσα στο  διάλυμα του ασβέστη και τα αφήνουμε 2 ώρες. Ξεπλένουμε πολύ καλά από τον ασβέστη και αφήνουμε να στραγγίξουν οι φλούδες μας. (Εναλλακτικά αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ασβέστη βάζουμε τις φλούδες σε χυμό 3-4 λεμονιών διαλυμένο σε νερό).

Σε βαθιά κατσαρόλα διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τις φλούδες καρπουζιού και αφήνουμε μέχρι να γίνουν διάφανες και να δέσει το σιρόπι μας. (Περίπου 1 – 1 ½ ώρα). Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Περιμένουμε πέντε δέκα λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το γλυκό μας στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα γιατί μπορεί να βγάλει υγρά και να χρειαστεί να κάνουμε μια βράση ακόμα για να δέσει καλά.

Φυλάμε σε βαζάκια όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενη ανάρτηση για το γλυκό τριαντάφυλλο. Τα γλυκά κουταλιού διατηρούνται και εκτός ψυγείου αλλά το καρπουζάκι είναι πιο νόστιμο παγωμένο! Προτιμήστε το έτσι!

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste