Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου-Μάθετε τις λεπτομέρειες

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή έναρξης ...
Μαρτάτος Tάκης

Σε ένα σημείο της βραδιάς θα ακουστεί και το βραβευμένο με Όσκαρ μουσικό θέμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Δύο 24ωρα περίπου μας χωρίζουν από την πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ (ώρα Αγγλίας) και 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) της ερχόμενης Παρασκευής 27 Ιουλίου 2012. Όπως ήδη γράφτηκε, ο γοητευτικός πρώην άσος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης Ντέιβιντ Μπέκαμ θα έχει ένα ρόλο έκπληξη στην τελετή διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν θα είναι εκείνος που θα ανάψει την φλόγα στο στάδιο.

Όπως δήλωσε ο 37χρονος Άγγλος σταρ, «είναι υπέροχο που φιλοξενούμε τους αγώνες στο Λονδίνο και νιώθω τιμή που αποτελώ μέρος της όλης διοργάνωσης». Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Ντέβιντ Μπέκαμ, ήταν μέλος της Βρετανικής αντιπροσωπείας διεκδίκησης που έλαβε το 2005 το χρίσμα για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας. Ακόμα ο διάσημος ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι στην τελετή έναρξης θα λάβει μέρος μετά από σχετική τιμητική πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών του Λονδίνου και Χρυσός Ολυμπιονίκης στα 1500 μέτρα Σεμπάστιαν Κόε.

«Ο Σεμπ Κόε ήθελε να συμμετέχω και είμαι περήφανος για αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπέκαμ. Η τελετή αναμένεται να ολοκληρωθεί σχεδόν τρεις ώρες αργότερα με την παρέλαση όλων των αθλητών που συμμετέχουν στους Αγώνες ενώ οι χώρες που συμμετέχουν ξεπερνούν τις 200. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», θα μετατραπεί σε μία βρετανική ύπαιθρο, ενώ ο τίτλος της τελετής θα είναι «Isles of Wonder» («Θαυμαστές Νήσοι»), εμπνευσμένος από το έργο του εθνικού «ποιητή» της Αγγλίας Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η τρικυμία».

Η τελετή που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή, καλλιτεχνική επιμέλεια και συντονισμό του 56χρονου Άγγλου σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, κατόχου Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και ταινίας για το «Slumdog Millionaire», θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες, με τον ήχο της μεγαλύτερης καμπάνας στον κόσμο που κατασκευάστηκε πριν από 442 χρόνια και βρίσκεται σε εκκλησία του Λονδίνου.

Επίσης το διάσημο ρολόι του Big Ben, τουριστικό αξιοθέατο - σήμα κατατεθέν του Λονδίνου, θα χτυπάει ρυθμικά καλωσορίζοντας τους χιλιάδες επισκέπτες. Στις ειδικές ψηφιακές οθόνες του Ολυμπιακού σταδίου του Λονδίνου θα προβληθεί ένα φιλμ, όπου θα εμφανίζονται η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ αλλά και ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ που υποδύεται στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια, ιδανικά τον διάσημο πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας κασκαντέρ που θα θυμίζει πράκτορα 007 (πιθανόν να είναι και ο ίδιος ο Κρεγκ) θα πέσει στο στάδιο με αλεξίπτωτο δίνοντας το πρόσταγμα να ξεκινήσει το σόου.

Λέγεται ότι ο Μπόιλ λίγους μήνες πριν είχε επικοινωνήσει με τον δικό μας χορογράφο, χορευτή και σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαιωάννου που είχε σκηνοθετήσει και εμπνευστεί την υπέροχη πραγματικά τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Αθήνας που είχε εντυπωσιάσει όλους τους ξένους, και του είχε ζητήσει τις πολύτιμες συμβουλές του.

Η τελετή έναρξης του Λονδίνου σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί, θα συνεχιστεί με ένα ποίημα του Άγγλου ποιητή Ουίλιαμ Μπλέικ (1757-1827) το οποίο έχει μελοποιηθεί και χαρακτηρίζεται ως ανεπίσημος εθνικός ύμνος. Το όλο σκεπτικό της τελετής που θυμίζει ως ιδέα την αντίστοιχη Ελληνική, σύμφωνα με τον Ντάνι Μπόιλ, θα περιγράφει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Βρετανίας.

Όσο για το τρίτο σκέλος της τελετής έναρξης θα επικεντρωθεί στην αναγέννηση του Ανατολικού Λονδίνου, μία περιοχή που είχε βομβαρδιστεί ανελέητα και καταστραφεί κατά την διάρκεια των αεροπορικών επιθέσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία και διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Από την φαντασμαγορική τελετή δεν θα λείψουν και αγαπημένοι παιδικοί ήρωες συνυφασμένοι με την Αγγλική κουλτούρα όπως «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και φυσικά ο μαθητευόμενος μάγος της Τζόαν Ρόουλινγκ Χάρι Πότερ.

Ιδιαίτερα τιμητικό για την Ελλάδα και τον διεθνούς φήμης συνθέτη μας, τον 69χρονο Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι το γεγονός ότι σε ένα καίριο σημείο της τελετής θα ακουστεί και θα ηχήσει στο στάδιο το συγκλονιστικό και αξεπέραστο μουσικό του θέμα που κέρδισε και βραβείο Όσκαρ το 1982 για την Αγγλική ταινία «Chariots of fire-Οι Δρόμοι της Φωτιάς» που είχε για θέμα τη μάχη δύο αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.

Στις μουσικές που θα ακουστούν συμπεριλαμβάνονται και κομμάτια θρυλικών γκρουπ της Αγγλικής σκηνής όπως των Beatles και των Sex Pistols.

Στην τελετή έναρξης θα συμμετάσχουν, όπως ανακοίνωσε ο Ντάνι Μπόιλ, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, ενώ αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των δημοσιογράφων που βρίσκονται ήδη στο Λονδίνο για να καλύψουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Ντάνι Μπόιλ, την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν από τις τηλεοράσεις τους, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από το μισό δις που είχε δει την τελετή του Πεκίνου του 2008 ενώ την καταπληκτική και ευφάνταστη τελετή της Ολυμπιάδας της Αθήνας το 2004, λέγεται ότι μπορεί να είχαν δει ίσως και 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές.

Στο μεταξύ για την τελετή λήξης, προτάθηκε να λάβουν μέρος οι Spice Girls. Οι Βικτώρια Μπέκαμ, Μελ Μπι, Έμμα Μπάντον, Μελ Σι και η Τζέρι Χάλιγουελ, μέλη της άλλοτε διάσημης γυναικείας ποπ μπάντας της δεκαετίας του ‘90 ήδη ετοιμάζουν ένα μιούζικαλ που θα ανεβάσουν με τίτλο «Viva Forever» στο Λονδίνο ενώ επίκειται  να συναντηθούν και να ξανασμίξουν στη σκηνή για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Τέλος όσον αφορά τους διάσημους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν live την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Ολυμπιακό στάδιο, ανάμεσα τους λέγεται ότι θα είναι, σύμφωνα με το σάιτ ikypros, ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης, η διάσημη Αμερικανίδα σταρ και πρέσβειρα του ΟΗΕ Ανζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ καθώς και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα.

Περίπου 120 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα παρακολουθήσουν το άναμμα της ολυμπιακής φλόγας (το όνομα του αθλητή που θα την ανάψει δεν έχει ανακοινωθεί και παραμένει επτασφράγιστο μυστικό από τους διοργανωτές) ενώ το κόστος για το μεγαλειώδες θέαμα της τελετής φέρεται να στοίχισε το ποσό των 27 εκατομμύρια ευρώ, νούμερο αρκετά μεγάλο αν αναλογιστούμε ότι και η Αγγλία δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από οικονομικής πλευράς παρότι εκτός ευρωζώνης.

Ανάμεσα στους επίσημους, στις κερκίδες του χωρητικότητας 80.000 θεατών Ολυμπιακού σταδίου του Λονδίνου, θα βρεθούν επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οικοδεσπότης Άγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture