Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι, ανησυχούν για τις φωτιές που φέρνουν καταπατητές

ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι, ανησυχούν για τι...

"Τόσο η Πολιτεία όσο και η Περιφέρεια οφείλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν καταπατήσεις και οικοπεδοποίηση"

Για το ενδεχόμενο οι καμένες δημόσιες εκτάσεις γης «να αποτελέσουν βορά στις διαθέσεις καταπατητών» ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας προσθέτοντας ότι τόσο η Πολιτεία όσο και η Περιφέρεια οφείλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν καταπατήσεις και οικοπεδοποίηση με την σύνταξη κτηματολογίου, όπου δεν υπάρχει.

Παράλληλα, εκφράζει συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Αχαΐα υπογραμμίζοντας ωστόσο τις ελλείψεις στα διαθέσιμα μέσα της Πυροσβεστικής.

Από την πλευρά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος σημειώνει ότι η «κατεστημένη ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές είναι πλέον προκλητική και εγκληματική».

Μάλιστα, κατηγορεί τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Δένδια, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν αρνείται την πλήρη ανετοιμότητα του συστήματος πυρόσβεσης, αλλά με ατυχείς δηλώσεις του, ζητεί από το ίδρυμα Νιάρχου χορηγία για δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και 90.000 ευρώ που απαιτούνται για να ανανεωθούν τα πτυχία των πιλότων, ώστε να μπορούν να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ο κ. Δένδιας, συνεχίζει, μιλά ακόμα για μείωση του κόστους πυρόσβεσης με εθελοντική προσφορά και κατηγορεί ότι συγκριτικά με άλλες χώρες το κόστος στη χώρα μας είναι υψηλότερο, την ίδια στιγμή που τα διαθέσιμα κονδύλια έχουν μειωθεί συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια κατά 45%, το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας έχει κατακρεουργηθεί και ακόμη δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το εκλογικό επίδομα των 90 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις