Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται ο Κιμούλης Πάτρα με «Δον Ζουάν»…ναυαγό σε νοσοκομείο

Έρχεται ο Κιμούλης Πάτρα με «Δον Ζουάν»…...

Η παράσταση όπου συμπρωταγωνιστούν η Ταμίλα Κουλίεβα και η Φαίη Ξυλά, θα παιχθεί στο Αρχαίο Ωδείο στις 26 Ιουλίου

O γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι σε περιοδεία την θεατρική παράσταση με τίτλο «Δον Ζουάν- Η επιστροφή» που αποτελεί μια διασκευή του ηθοποιού στο θεατρικό έργο του Ούγγρο-Γερμανού συγγραφέα Έντεν φον Χόρβατ. Πρόκειται για μια μοναδική αλληγορία που επιδιώκει να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας, με οποιαδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική  ή αρρώστια.

Σύμφωνα με το στόρι, ο Δον Ζουάν, επιζών ενός ναυαγίου, «ξυπνάει» στο χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί, όπου επτά γυναίκες από το παρελθόν καλούνται να τον περιθάλψουν.

Στο έργο αυτό ο γνωστός «ερωτύλος» ήρωας που έχει εμπνεύσει πολλούς σημαντικούς συγγραφείς και φιλοσόφους, εμφανίζεται μετά από την περιπλάνηση μιας ζωής, να είναι εντελώς ευάλωτος, ανήμπορος αλλά και γεμάτος ενοχές για  την συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες και επιστρέφει για να επανορθώσει  Οι επτά  γυναίκες-νοσοκόμες είναι γυναίκες  που έχει πληγώσει ερωτικά στο παρελθόν  και  στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγνώμη του Δον Ζουάν σε ολόκληρο  το γυναικείο φύλο.

Ο Γιώργος Κιμούλης που υπογράφει και τη σκηνοθεσία πλαισιώνεται επί σκηνής από ένα γυναικείο θίασο αξιώσεων που περιλαμβάνει γνωστές πρωταγωνίστριες όπως την Ταμίλα Κουλίεβα, την Φαίη Ξυλά, την Δήμητρα Παπαδήμα, την Κατερίνα Γερονικολού. Επίσης παίζουν οι Παρασκευή Κατσάνη, Άννα Έλενα και Βασιλική Μπισαράκη.

Η περιοδεία της παράστασης ξεκίνησε στο Λαύριο και τη Ραφήνα στις 7 και 8 Ιουλίου ενώ στην Πάτρα θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο (προφανώς στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων) την Πέμπτη 26 Ιουλίου. Δύο μέρες μετά η παράσταση θα παιχθεί στις 28/7 στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας στο νομό Ηλείας και την Κυριακή 29/7 στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο της Ζακύνθου.

Τα σκηνικά έχει φιλοτεχνήσει ο Pawel Dobrzycki, τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Ιωάννα Τιμοθεάδου ενώ οι φωτισμοί είναι της Κατερίνας Μαραγκουδάκη και η κινησιολογική επιμέλεια της Έλενας Γεροδήμου

Την οργάνωση παραγωγής της περιοδείας έχει αναλάβει ο Λευτέρης Πλασκοβίτης.

Ο Γιώργος Κιμούλης έρχεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Πάτρα ενώ πέρυσι το καλοκαίρι είχε ανεβάσει τον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ μαζί με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε και στη μεγάλη θεατρική επιτυχία «Σλουθ».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture