Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο13
Μια νόστιμη μακαρονάδα πολύ εύκολη στην παρασκευή της ακόμα για αρχαρίους.
Υλικά
500γρ ταλιατέλες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
12-15 φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες (ή μία κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
10-12 φύλλα σπανάκι κομμένα όπως για σαλάτα
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
300 ml κρέμα γάλακτος (καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε Light)
Ελαιόλαδο
Μοσχοκάρυδο, μπαχάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό, το αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Τα αφήνουμε όσα λεπτά αναγράφεται στη συσκευασία για να παραμείνουν al dente.
Τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο (ή βούτυρο).
Σε ένα κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ροδίσουν. Ρίχνουμε το σπανάκι και το μαϊντανό, σοτάρουμε να μαραθούν ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr