Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Έρχεται η "κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού"

Πάτρα:  Έρχεται η "κωμωδία του τυχα...

Στο Αρχαιο Ωδείο

Mια ανελέητη σάτιρα κατά της εξουσίας με  το γνωστό τρελό χιούμορ του Ντάριο Φο, που δεν αφήνει τίποτα… όρθιο, μια  εκπληκτική κωμωδία του Νομπελίστα Ιταλού Συγγραφέα και ηθοποιού, φιλοξενείται τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας από το Διεθνές Φεστιβάλ.

Ένας …τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος), διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της  «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Τρομοκρατημένοι οι ασφαλίτες γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του «τρελού», πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει, οι αντιφάσεις και τα ψέματα  πάνε σύννεφο και από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους, είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο, τραγουδάνε το  pantiera rossa(!), εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος!

Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!

Το έργο είναι γραμμένο για την Ιταλία του ’70, αλλά μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες για την Ελλάδα.. του σήμερα.

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΡΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ, ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΠΕΤΣΟΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΤΣΑΗΛΙΔΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις