Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι X Darawish σήμερα Tετάρτη στο Art Apart festival στην Πλαζ στην Πάτρα

Οι X Darawish σήμερα Tετάρτη στο Art Apa...

Πρόκειται για Ελληνοιταλικό γκρουπ που είχε βγάλει το δίσκο «Una Ratsa-Μία Φάτσα»

Με τρία γκρουπ συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου το Art Apart free camping Festival στην Πλαζ του ΕΟΤ στην Πάτρα που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Το πρόγραμμα των συναυλιών που αρχίζει στις 22.30 περιλαμβάνει κατ’ αρχήν τους X Darawish, ένα μουσικό συγκρότημα της world music, οι οποίοι ιδρύθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997 και αποτελούνται από τους Στράτο Διαμαντή, Έντσο Λεόνε και Δημοσθένη Τσάμη. Ο Στράτος και ο Έντσο γνωρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80 στο πανεπιστήμιο του Μπάρι και υπήρξαν μέλη του συγκροτήματος Al Darawish, ο Στράτος Διαμαντής ως ακορντεονίστας και συνθέτης και ο Έντσο Λεόνε ως κιθαρίστας και συνθέτης επίσης.

Με τους Al Darawish ηχογράφησαν δυο δίσκους: τον «Al Darawish» το 1992 από την (il ponte sonoro) και «Radio Dervish» το 1996 από την (il manifesto) για το οποίο κέρδισαν και βραβείο για τη χρήση του ακορντεόν στη μουσική ποπ της Ιταλίας. Όταν το 1997 οι Al Darawish διαλύθηκαν μέρος αυτών σχημάτισε τους Radiodervish ενώ ο Στράτος Διαμαντής με τον Έντσο Λεόνε έδωσαν ζωή στους X Darawish  μαζί με τον Κωστή Μαραβέγια και τον Αντζελο Πανταλέο. Την ίδια χρονιά κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο pop n rock festival στην Αθήvα διοργανωμένο από το ωδείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ το ραδιόφωνο ROCK FM και τη δισκογραφική FM RECORDS. To 1998 ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο Una Ratsa-Μία Φάτσα ο οποίος κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 2000 από την (il manifesto) και σε όλη την Ευρώπη από την (Koch International) και στον οποίο συμμετείχαν μουσικοί όπως ο Βασίλης Σαλέας στο κλαρίνο και ο Αντρέας Παπάς στα κρουστά. Να σημειωθεί ότι το γκρουπ έχει δώσει 600 συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με διάσημους μουσικούς όπως ο Νικ Κέιβ και ο Έλβις Κοστέλο.

Ακόμα το σημερινό πρόγραμμα του Art Apart Festival που θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου περιλαμβάνει τους Los Dos o Mas και τους Night and Day, μία μπάντα που σχηματίστηκε το 2009 παρουσιάζοντας δικές της δημιουργίες που αρχικά είχαν επιρροές από Al Di Meola, Paco de Lucia και τζα λάτιν στάνταρντς.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι την  ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου στο φεστιβάλ στην Πλαζ θα εμφανιστεί ο Βασιλικός των Raining Pleasure και οι deadbeat escapement.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture