Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ετοιμάζεται ταινία για τον Ωνάση που θα γυριστεί στην Κροατία

Ετοιμάζεται ταινία για τον Ωνάση που θα ...

Δυστυχώς λόγω κόστους ο σκηνοθέτης Φερνάρντο Μειρέγιες δεν επέλεξε τη γενέτειρα του μεγιστάνα, την Ελλάδα

Μία νέα κινηματογραφική ταινία που θα αφορά τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση πρόκειται να αρχίσει να γυρίζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο όχι όμως στην Ελλάδα αλλά στη γειτονική Κροατία. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πριν από λίγο καιρό στο έγκυρο κινηματογραφικό περιοδικό Screen International και αναδημοσιεύει το σάιτ της εφημερίδας «Το Βήμα», η Ελλάδα αν και η γενέτειρα του αξέχαστου Έλληνα μεγιστάνα θα απουσιάζει από τα γυρίσματα που προβλέπεται να διαρκέσουν 10 συνολικά εβδομάδες.

Ο λόγος της επιλογής της Κροατίας έχει να κάνει με το κόστος. Σύμφωνα με τον γνωστό σκηνοθέτη, τον Βραζιλιάνο Φερνάρντο Μεϊρέγιες (Η πόλη του Θεού, Επίμονος Κηπουρός) που θα υπογράψει την ταινία, επελέγη η Κροατία επειδή τα έξοδα της παραγωγής στην Ελλάδα θα ήταν πολύ υψηλότερα συγκριτικά με την γειτονική χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το φιλμ θα περιέχει μεν σκηνές σε όλα τα σημεία που ο Ωνάσης ζούσε και διατηρούσε τις επιχειρήσεις του αλλά ο δραματουργικός χώρος δεν θα είναι ο ίδιος. Η Βουδαπέστη θα χρησιμοποιηθεί στην θέση του Μπουένος Άιρες και το Λονδίνο την θέση της Νέας Υόρκης. Όσο για το καστ των ηθοποιών δεν έχει ακόμη βρεθεί. Ας ελπίσουμε στην ταινία να επιλεγούν και να πάρουν μέρος και Έλληνες ηθοποιοί.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το 1977, είχε γυριστεί μία Χολυγουντιανή ταινία από τον Τζέι Λι Τόμπσον με σεναριογράφο μάλιστα τον Νίκο Μαστοράκη με τίτλο «Ο Τελευταίος Μεγιστάνας» που είχε γυρίσματα στη χώρα μας όπως στη Μύκονο με τον Άντονι Κουίν μετά τον Ζορμπά να υποδύεται μία ακόμη εμβληματική προσωπικότητα της Ελλάδας, τον Ωνάση (στο φιλμ ο ήρωας λεγόταν Τέο Τομάσης).

Στο φιλμ εκείνο έπαιζε και η γνωστή ηθοποιός Ζακλίν Μπισέ. Λίγα χρόνια αργότερα ο Πορτορικανός ηθοποιός Ραούλ Τζούλια (Αβάνα) που έχει φύγει από τη ζωή υποδύθηκε τον Ωνάση (με το όνομά του) στην τηλεοπτική σειρά «Onassis: The Richest Man in the World».

Όπως σχολιάζεται ευρέως ίσως έχει έρθει η στιγμή για μια ταινία αξιώσεων για τη ζωή του «τραγικού» ήρωα Αριστοτέλη Ωνάση. Ωστόσο είναι κρίμα που δεν προγραμματίζεται να γυριστεί έστω ένα πλάνο στη χώρα μας. Είναι ποτέ δυνατόν να ετοιμάζεται μία τόσο υψηλού επιπέδου κινηματογραφική παραγωγή για τον πολυσυζητημένο Ωνάση, τη Μαρία Κάλλας και την Τζάκι Κένεντι και να μην περιλαμβάνει πλάνα από το Ιόνιο πέλαγος και τον "παράδεισο" και καταφύγιο του Ωνάση, τον Σκορπιό στη Λευκάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture