Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κιουνεφέ, το γρήγορο κανταΐφι!

Κιουνεφέ, το γρήγορο κανταΐφι!

Κατηγορία : Πολίτικη κουζίνα

Μια ακόμα αυθεντική πολίτικη συνταγή από το φίλο μου Κώστα Ιωαννίδη, τον οποίο ευχαριστώ πολύ που τη μοιράζεται μαζί μας! Ας τη φτιάξουμε!

Υλικά (για ένα μικρό ταψάκι 4 άτομα)

250 γρ. κανταΐφι

250 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος ανάλατο σε ράβδο

350 γρ. τυρί μοτσαρέλα στεγνή σε ροδέλες

½  κούπα φιστίκι Αίγινας, ανάλατο και ψημένο

Για το σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψάκι 35 εκ. περίπου και το βουτυρώνουμε. Στην συνέχεια μοιράζουμε το κανταΐφι (τα 250 γρ) σε δύο μέρη και το ένα μέρος το στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι προσπαθώντας να το αραιώνουμε όταν το τοποθετούμε. Βάζουμε από πάνω τις ροδέλες με το τυρί και μετά τις σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο το ταψάκι. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και στην συνέχεια  περιχύνουμε με αυτό όλο το ταψί, έτσι ώστε να πάει παντού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στην συνέχεια ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-10 λεπτά, να δέσει ελαφρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Μόλις βγάλουμε το ταψάκι από τον φούρνο και έχουμε το ελαφρύ σιρόπι ζεστό, το περιχύνουμε σ’ όλο το γλυκό να πάει παντού. Ζεστό σε ζεστό!

Θρυμματίζουμε λίγο τα φιστίκια, προσοχή όμως να μη γίνουν πούδρα, και τα απλώνουμε από πάνω. Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει για να «δέσει»  και μετά το σερβίρουμε. Μπορεί να το συνοδεύσουμε με παγωτό καϊμάκι ή και με αληθινό βουβαλίσιο καϊμάκι.

Καλή απόλαυση!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste