Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Χταπόδι κρασάτο!

Χταπόδι κρασάτο!

Κατηγορία : Θαλασσινά Νο17

Μια ωραία συνταγή την οποία μπορείτε να παρουσιάσετε σαν πρώτο πιάτο ή σαν μεζέ για το ούζο σας.

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

100 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ κρασί κόκκινο ξηρό

2-3 φύλλα

2 κρεμμύδια

1 καρότο

2 ρίζες σέλινο

2 ντομάτες

Πιπέρι κόκκοι

1 κουταλιά αλεύρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι. Όταν κάψει καλά ρίχνουμε μέσα το χταπόδι και σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το χταπόδι να καβουρδιστεί για 5 λεπτά  και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τη δάφνη, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα , το καρότο , το σέλινο, τις ντομάτες ψιλοκομμένα, και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για  1 ½  ώρα περίπου (δοκιμάζουμε αν έχει γίνει).

Βγάζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Το υπόλοιπο στην κατσαρόλα το καβουρδίζουμε μέχρι να τραβήξει το ζουμί.

Ρίχνουμε το αλεύρι, αφήνουμε για λίγο να καβουρδιστεί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε για  10  λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Όταν η σάλτσα δέσει, την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και περιχύνουμε με αυτή το χταπόδι στην πιατέλα.

TIPS

Αλάτι μάλλον δεν χρειάζεται το χταπόδι έχει το δικό του, δοκιμάζετε και ανάλογα βάζετε ή όχι.

Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές, αν θέλετε.

Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste