Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κοτόπουλο μαρινάτο στα κάρβουνα!

Κοτόπουλο μαρινάτο στα κάρβουνα!

Κατηγορία : Διεθνής κουζίνα

Τέτοιες υπέροχες βραδιές που έχουμε πλέον είναι ιδανικές για καλή παρέα, αυλή ή βεράντα και μπάρμπεκιου! Ας δούμε μια συνταγή για κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα.

Υλικά


4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα ή και 4 μπούτια

Για τη μαρινάτα

 

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

1/3 φλιτζάνι κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce 
1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ 
Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

Τσίλι σε σκόνη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ή αν έχουμε μείγμα πιπεριών)

1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι  

Εκτέλεση


Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για τη μαρινάτα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα. 
Πλένουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα βάζουμε μέσα στην σάλτσα. Καλύπτουμε τα φιλέτα καλά με την σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8  ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά. (Ιδανικά τα βάζουμε από την προηγούμενη ημέρα).
Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και καθαρίζουμε την περιττή σάλτσα από τα φιλέτα (την κρατάμε). Ετοιμάζουμε τη σχάρα μας σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο γυρίζοντας το συχνά μέχρι να είναι καλά ψημένο εσωτερικά. 
Ζεσταίνουμε τη σάλτσα μας σε ένα κατσαρολάκι και συνοδεύουμε το κοτόπουλο.

Μπορείτε να σερβίρετε με ψητές πατάτες, ρύζι ή λαχανικά.

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste