Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Euro 2012: Η Γαλλία απέναντι στην Αγγλία (19.00)

Euro 2012: Η Γαλλία απέναντι στην Αγγλία (19.00)

Τον "εφιάλτη" του mundial θέλουν να αφήσουν πίσω οι "τρικολόρ" - Με απουσίες οι Άγγλοι

Γαλλία και Αγγλία, δύο «γείτονες», αναμετρώνται στην «Ντόνμπας Αρένα» του Ντόνετσκ για την πρεμιέρα του τετάρτου ομίλου του Euro 2012 (19:00). Οι μεν «τρικολόρ» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την εφιαλτική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ο Λοράν Μπλαν, που έχει καταφέρει να αναμορφώσει την ομάδα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, πιθανότατα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιαν Εμβιλά, ενώ πριν την έναρξη της διοργάνωσης είχε υποχρεωθεί να αποκλείσει τον τραυματία Λοΐκ Ρεμί.

Τι να πει όμως και ο Ρόι Χότζον; Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας πέραν της δεδομένης απουσίας του τιμωρημένου Γουέιν Ρούνεϊ στα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης, είδε διαδοχικά να τίθενται νοκ άουτ οι τραυματίες Φρανκ Λάμπαρντ, Γκάρι Κέιχιλ, Γκάρεθ Μπάρι και Τζον Ρούντι.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 28 φορές στο παρελθόν με τη Γαλλία να μετρά 8 νίκες και την Αγγλία 16 (35-66 τα γκολ). Σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν συναντηθεί δύο φορές, το 1992 όταν είχαν έρθει ισόπαλες στη φάση των ομίλων και το 2004, όταν οι «τρικολόρ» είχαν επικρατήσει 2-1 με δύο γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν στις καθυστερήσεις. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση ήταν στις 17 Νοεμβρίου του 2010, όταν η Γαλλία νίκησε με 2-1 σε φιλικό που έγινε στο «Γουέμπλεϊ».

Πιθανές συνθέσεις:
Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Εβρά, Ντιαρά, Καμπάιγ, Νασρί, Ριμπερί, Μαλουντά, Μπενζεμά.
Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Μίλνερ, Ντάουνινγκ, Γιανγκ, Κάρολ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters