Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Μάριος Φραγκούλης καταφθάνει στην Πάτρα

Ο Μάριος Φραγκούλης καταφθάνει στην Πάτρα

Θα τραγουδήσει στο Αρχαίο Ωδείο στις 2 Ιουλίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ

Ο ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής ερμηνευτής Μάριος Φραγκούλης, επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα για μία σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα ελληνικό. Ο διάσημος τενόρος αλλά και ερμηνευτής έντεχνων τραγουδιών μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία του από την Πάτρα και το Αρχαίο Ωδείο όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Στη συνέχεια θα τραγουδήσει στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 4 Ιουλίου και στο Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου, στις 11 Ιουλίου. Με το δικό του μοναδικό τρόπο, θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει τη νεότερη ελληνική μουσική και έχουν ταυτιστεί με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Ο κόσμος αναμένεται να σιγοτραγουδήσει μαζί του μερικά από τα ομορφότερα κομμάτια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου. Από το πρόγραμμα της συναυλίας δεν θα λείψουν και πιο σύγχρονοι συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στέφανος Κορκολής καθώς και δημιουργοί της νέας γενιάς.

Τη διοργάνωση της περιοδείας έχει αναλάβει η Half Note Productions, η οποία συνεργάζεται επί σειρά ετών με τον διακεκριμένο Έλληνα καλλιτέχνη Μάριο Φραγκούλη. Η Half Note στα τριάντα τρία χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης δραστηριότητας της έχει συνδέσει τη δημιουργική της πορεία με μεγάλες καλλιτεχνικές διοργανώσεις και καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης όπως οι: Elton John, Bob Dylan, Eric Clapton, Sting, José Carreras, Tina Turner, Peter Gabriel, Μίκης Θεοδωράκης, Νάνα Μούσχουρη, κ.α. Με «Καινούργια Φτερά» ο Μάριος Φραγκούλης, με έντονη διάθεση για ψυχική ανάταση, εύχεται χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και όμορφα συναισθήματα, όπως μόνο τέχνη μπορεί να προσφέρει.

Να θυμίσουμε ότι ο Μάριος Φραγκούλης έχει γεννηθεί στην Αφρική, αλλά μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Αθήνα. Σε ηλικία 17 ετών έγινε δεκτός στο Guildhall School of Musicand Drama όπου σπούδασε ηθοποιία. Το 1988 ολοκλήρωσε τις σπουδές του και τον ίδιο χρόνο κέρδισε την υποτροφία «Μαρία Κόλλας» για να σπουδάσει όπερα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου πήρε το ρόλο του «Μάριου» στην παραγωγή των «Άθλιων» του Cameron Mackintosh, στο Palace Theater, στην δυτική άκρη του Λονδίνου, με σκηνοθέτη τον Trevor Nunn, μία παράσταση που έμελλε να τον καθιερώσει στο χώρο.

Ο Μάριος Φραγκούλης αγαπά ιδιαίτερα την Πάτρα όπου έχει εμφανιστεί κι άλλες φορές ενώ στην πόλη λειτουργεί και δραστήριο κλαμπ θαυμαστών του με υπεύθυνη την Ιωάννα Μανιουδάκη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture