Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έθεσε… εαυτόν εκτός ΔΗΠΕΘΕ ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος - Συνεχίζονται οι ακροάσεις των υπολοίπων

Πάτρα: Έθεσε… εαυτόν εκτός ΔΗΠΕΘΕ ο Βαγγ...
Μαρτάτος Tάκης

Απέσυρε την υποψηφιότητα του για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ο γνωστός σκηνοθέτης

Απέσυρε την υποψηφιότητα που είχε καταθέσει για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας, ο σκηνοθέτης και επικεφαλής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μάλιστα λογιζόταν από πολλούς και ως φαβορί. Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη, ο γνωστός σκηνοθέτης έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ένα απλό email στο θέατρο, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και διευκρινίσεις , για αυτή του την κίνηση και απόφαση, γεγονός που ενόχλησε τη διοίκηση του θεάτρου.

«Ο κ. Θεοδωρόπουλος έθεσε εαυτόν εκτός της διαδικασίας, ωστόσο θεωρώ ότι σε κάποιον που σου έχει φερθεί καλά όπως τo ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, δεν φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε στο thebest.gr η κυρία Πατρώνη εννοώντας ότι η απάντηση μέσω ενός απλού σύντομου email και όχι μέσω έστω ενός τηλεφωνήματος δεν ήταν η αρμόζουσα εκ μέρους του κ. Θεοδωρόπουλου , ο οποίος στις αρχές Απριλίου είχε έρθει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων και είχε παρουσιάσει για 2 βραδιές την πολύ επιτυχημένη παράσταση του «Τα Ορφανά».

Βέβαια η απόφαση του να αποσυρθεί από τη διαδικασία για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενδεχομένως να πάρθηκε λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του, εξάλλου έχει μπροστά του και την προετοιμασία της παράστασης «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη με τη Σοφία Φιλιππίδου που θα παιχθεί στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στις 17 και 18 Αυγούστου.

Στο μεταξύ προχωρά κανονικά η διαδικασία των ακροάσεων και συναντήσεων από κοντά των υποψηφίων για τη θέση. Χθες Δευτέρα 14 Μαίου συναντήθηκαν με την κυρία Πατρώνη και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του θεάτρου, ο ηθοποιός Πάνος Χατζηκουτσέλης, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αννέζα Παπαδοπούλου, ο Δήμος Αβδελιώδης και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρέας Κουτσουρέλης.

Ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα 7 Μαίου ήρθαν στην Πάτρα οι πρώτοι υποψήφιοι και συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του θεάτρου, οι οποίοι ήσαν ο Χρήστος Στρέπκος, ο Σπύρος Κουβαρδάς και ο ηθοποιός Θόδωρος Σκούρτας ενώ όπως μας είπε η κυρία Πατρώνη, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο Δευτέρες 21 και 28 Μαίου με την προοπτική μετά του Αγίου Πνεύματος να έχει επιλεγεί το πρόσωπο που θα αναλάβει το πηδάλιο του θεάτρου της Πάτρας και θα διαδεχθεί τον Γιάννη Βόγλη που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011.

«Συνεχίζουμε τις συνεντεύξεις που έχουν πολύ ενδιαφέρον όπου οι υποψήφιοι έχουν την ευκαιρία να μας εξηγούν από κοντά κατά πρόσωπον τις προτάσεις τους για το πώς αντιμετωπίζουν το θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ και τη σχέση του θεάτρου με την πόλη της Πάτρας. Επίσης τους ζητάμε να μας εξηγήσουν και να βρουν λύσεις για το πώς θα προχωρήσουν αν επιλεγούν για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, έχοντας στη διάθεση τους λίγα χρήματα διότι ως γνωστό δεν υπάρχουν λεφτά λόγω και της συγκυρίας της οικονομικής κρίσης», τόνισε στο thebest.gr η κυρία Πατρώνη.

Να σημειώσουμε τέλος ότι την επιλογή του προσώπου θα την κάνει το ΔΣ του θέατρου και το Υπουργείο Πολιτισμού απλώς θα επικυρώσει ενώ η πρόσληψη του νέου διευθυντή θα γίνει από 1η Ιουλίου 2012.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture