Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εντυπωσίασαν οι 19 δάδες στην έκθεση που έγινε στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Εντυπωσίασαν οι 19 δάδες στην έκθεση που...

Θα λειτουργεί έως την Κυριακή 20 Μαΐου

Δεκαεννέα δάδες που έχουν χρησιμοποιηθεί από το 1936 (όταν καθιερώθηκε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας) έως και το 2012, στον απόηχο της έλευσης της Φλόγας στη διαδρομή της για το Λονδίνο, εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς και το ξεχωριστό μήνυμα της Αχαϊκής πρωτεύουσας για τον Ολυμπισμό.

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αχαϊας - στην αίθουσα του οποίου φιλοξενούνται οι δάδες - με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου Πατρέων θα λειτουργεί έως την Κυριακή 20 Μαΐου.

Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνεται και η δάδα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, που είναι κατασκευασμένη από φύλλα αλουμινίου με 8.000 τρύπες που αντιπροσωπεύουν τους 8.000 λαμπαδηδρόμους που θα τη μεταφέρουν.

Οι περισσότερες από τις δάδες είναι σπανιότατες με χαρακτηριστικότερες αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1956 στη Μελβούρνη, με σπανιότερη τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1952 στο Ελσίνκι καθώς από αυτές σώζονται μόνο 22.

Στον χώρο της έκθεσης προβάλλεται οπτικό υλικό.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αντώνης Σκιαθάς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Πλάτωνας Μαρλαφέκας με αφορμή τη λειτουργία της έκθεσης  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο η πόλη υποδέχθηκε με αυτό το ξεχωριστό τρόπο την Ολυμπιακή Φλόγα.

Οι 19 δάδες προέρχονται από τις συλλογές των Φίλιππου Ανδρεόπουλου δημοσιογράφου, Δημήτρη Δημητρόπουλου, πρώην προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Στάθη Ντουραμάκου συγγραφέα-συλλέκτη και Πέτρου Συναδινού μέλους της ΕΟΕ.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό όλες τις ημέρες, από 9.00 το πρωί ως 9.00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture