Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Χοιρινό φρικασέ!

Χοιρινό φρικασέ!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο9

Λατρεμένο πιάτο και πολύ γνωστό σε όλους μας. Μπορείτε να βρείτε και να γευτείτε πολλές παραλλαγές του. Με μοσχάρι, με αρνί, με ψάρι, με μανιτάρια κ.α. Λέγεται πως η γαλλική συνταγή το θέλει με λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος αλλά σήμερα θα δούμε τη σχεδόν παραδοσιακή ελληνική συνταγή με αβγολέμονο.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια (εγώ βάζω μπούτι)

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 μαρούλια πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια σέλερυ σε φέτες

1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό κρέατος (αν δεν έχουμε βάζουμε νερό)

3 αβγά

Χυμό από 2 λεμόνια

Λίγο κορν φλάουερ

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι να μαλακώσει λίγο και προσθέτουμε το χοιρινό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σέλερυ και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πιει το μισό και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό. Το κρέας πρέπει να σκεπαστεί ολόκληρο, οπότε αν χρειαστεί παραπάνω συμπληρώνουμε.

Αφήνουμε να βράσει το χοιρινό μας μέχρι να μαλακώσει καλά. Ελέγχουμε ανά διαστήματα γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι ή ζωμό.

Όταν σχεδόν έχει γίνει το κρέας μας προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και το σέλινο και αφήνουμε ακόμα 15 λεπτά να βράσουν και να μαλακώσουν και αυτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε στο μπλέντερ ή με πηρούνι τα αβγά και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα. Αραιώνουμε σε λίγο χλιαρό νερό το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Όταν είναι ομογενές αρχίζουμε να παίρνουμε λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα μας και να το ρίχνουμε στο μείγμα του αβγολέμονου. (πολύ σιγά για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα κόψει). Μεταγγίζουμε σχεδόν όλο το ζουμί στο μπολ και στη συνέχεια το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste