Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια!

Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια!

Κατηγορία : Διεθνής κουζίνα Νο6

Δεν είναι εκκεντρικό, ούτε εξεζητημένο! Είναι μαλακό, νόστιμο και θέλει υπομονή…

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι από τρυφερά κομμάτια για κατσαρόλα (ποντίκι, ελιά, σπάλα, κιλότο) κομμένα σε κύβους

4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

400γρ μανιτάρια λευκά σε φέτες

½ φλιτζάνι μουστάρδα

500ml λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό βοδινού

Ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι να γυαλίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει. Ρίχνουμε το μοσχάρι, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα βότανα να απελευθερώσουν τα αρώματά τους, Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πιει το μισό ζουμί του. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε μεσαία φωτιά για περίπου 1 ½  ώρα. (Ο χρόνος είναι υποκειμενικός, γιατί διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα, παρακολουθούμε το μοσχάρι μας μέχρι να μαλακώσει).

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste