Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Τάρτα μπισκότου με καραμέλα και σως σοκολάτας!

Τάρτα μπισκότου με καραμέλα και σως σοκολάτας!

Κατηγορία : Γλυκά Νο19

Μια γλυκιά απλή συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου

200γρ μπισκότα τριμμένα στο multi (digestive ή και σοκολάτας)

100γρ βούτυρο (ζωικό ή φυτικό)

Για τη καραμέλα

200γρ ζάχαρη

200γρ κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη σοκολάτα

300γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

200γρ κρέμα γάλακτος

50γρ βούτυρο (ζωικό ή φυτικό)

Εκτέλεση

Βάση μπισκότου

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο για τη βάση και προσθέτουμε τα μπισκότα να καβουρντιστούν. Ανακατεύουμε καλά να δέσει. Δεν χρειάζεται πολλή ώρα γιατί θα μας καούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στρώνουμε τη βάση μας σε γυάλινο σκεύος για τάρτες ή αν δεν έχουμε σε ένα ταψάκι.

(Εναλλακτικά μπορούμε να ανακατέψουμε καλά το βούτυρο με τα μπισκότα και να ψήσουμε τη βάση μας στο φούρνο.) Όταν τα γλυκά μας πρόκειται να μείνουν εκτός ψυγείου πρέπει πάντα να ψήνουμε τη βάση τους.

Καραμέλα

Για να φτιάξουμε την καραμέλα μας ρίχνουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε βάλει στη φωτιά λίγη λίγη τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Μόλις λιώνει η πρώτη δόση προσθέτουμε κι άλλη μέχρι να λιώσει όλη. Καλύτερα να κάνουμε τη διαδικασία σε μεσαία φωτιά για να μην μας καεί η ζάχαρη. Αυτό το σημείο θέλει προσοχή γιατί αν η ζάχαρη καεί αποκτά πικρή γεύση.

Όταν λιώσουμε τη ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφού την έχουμε ζεστάνει. Θα δούμε το μείγμα μας να αφρίζει στην αρχή, δεν μας πειράζει, ανακατεύοντας θα «κάτσει» και θα δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μας.

(Το αλάτι αναδεικνύει πολύ ωραία το άρωμα και τη γεύση της καραμέλας. Δοκιμάστε τη, μπορεί να παίρνει να προσθέσετε και παραπάνω από ένα κουταλάκι του γλυκού)

Σοκολάτα

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να είναι καυτή και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένη ή σε νιφάδες για να λιώσει, διαφορετικά θα πρέπει να τη λιώσουμε χωριστά σε μπεν μαρί και μετά να την ανακατέψουμε με τη ζεστή κρέμα. Προσθέτουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε πάνω από τη στρώση της καραμέλας.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste