Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κρέμα αμυγδάλου με γλυκά ντοματίνια!

Κρέμα αμυγδάλου με γλυκά ντοματίνια!

Κατηγορία : Γλυκά Νο15

Ένας τολμηρός και πρωτότυπος συνδυασμός για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Υλικά

Για τα γλυκά ντοματίνια

15 μεγάλα ντοματίνια

500 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

Λίγοι κόκκοι πράσινου πιπεριού

Για την κρέμα αμυγδάλου

600 ml κρέμα γάλακτος

50 γραμμ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

150 γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

150 γρ. αμύγδαλα χτυπημένα στο γουδί

 

Εκτέλεση

 

Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα ντοματίνια μας για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε σε πολύ παγωμένο νερό (ακόμα και με πάγο μέσα) και τα ξεφλουδίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο νερό τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι μας να πιει περίπου το μισό νερό του.

Προσθέτουμε και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.

 

Σε ένα μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι προσθέτουμε στο μείγμα την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα και τα τριμμένα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το φυλάμε για 2 ώρες στην κατάψυξη για να σφίξει.

 

Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φόρμα, το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με τα γλυκά ντοματίνια και το σιρόπι τους.

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste