Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: «Από τον Καθρέφτη µέσα στον Καθρέφτη»

Πάτρα: «Από τον Καθρέφτη µέσα στον Καθρέφτη»

Στο θέατρο του πολυχώρου Πολιτεία

Η οµάδα Atomic No6 και το Β.Λ.Ε.ΠΟ. παρουσιάζουν στις 20/21, 27/28 Απρίλη και 4/5 Μάη στο θέατρο του πολυχώρου Πολιτεία, τη σκηνική σύνθεση Από τον Καθρέφτη µέσα στον Καθρέφτη, βασισµένη σε κείµενο του γερµανούω συγγραφέα Μίχαελ Έντε. Έχει σαν θέµα την αποµόνωση ειδωµένη ως επέκταση και προέκταση του κοινωνικού αποκλεισµού. Συντελεστές: Ευάγγελος Κουτσογιάννης, Δάφνη Γιαννουλάτου, Αριστείδης Λαύκας, Έρση Γιαννουλάτου,  Σταύρος Αβραµίδης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Ασηµίνα Τσαλπατούρου. Ώρα έναρξης 9.30 µµ.

Το «Από τον Καθρέφτη µέσα στον Καθρέφτη», είναι µια σκηνική σύνθεση της οµάδας Atomic No6, που θα πρωτοπαρουσιαστεί στον θεατρικό χώρο της Πολιτείας στην Πάτρα στις 20 Απρίλη. Θα µπορούσαµε πιο απλά να πούµε ότι θα είναι µια θεατρική παράσταση ή ένας µονόλογος  βασισµένος στο πρώτο κείµενο του βιβλίου Ο Καθρέφτης µέσα στον Καθρέφτη του γερµανού συγγραφέα Μίχαελ Έντε. Ο τρόπος όµως που αντιµετωπίζουµε, δραµατοποιούµε, προσθέτουµε και πρόκειται να παρουσιάσουµε το κείµενο αυτό είναι πολύ κοντινός στον τρόπο που ένας καλλιτέχνης εργάζεται για τη δηµιουργία µιας εγκατάστασης. Θα είναι λοιπόν µια σκηνική εγκατάσταση, σύνθεση πολλών εκφραστικών µέσων.

Κείµενο, λόγος, µουσική, ηχητική και video εγκατάσταση, σκηνική παρουσίαση, µηχανικός και ανθρώπινος παράγοντας. Και όλο αυτό θα στεγάζεται σε µια σκηνή παραδοσιακού τύπου, σε ένα θέατρο προσκηνίου.

Το θέµα της σύνθεσης αυτής θα είναι η παρουσίαση ενός πλάσµατος που ζει µέσα και έξω απο τον χρόνο, ίσως µέσα στον καθένα από εµάς, τώρα ή πάντα.

Θα δούµε λοιπόν τον Χορ, και τον εσωτερικό κόσµο αυτού, που βρίσκεται σε κοινωνική αποµόνωση. Αποµόνωση ειδωµένη ως επέκταση και προέκταση του κοινωνικού αποκλεισµου που προκαλέιται απο λόγους όπως ο αποµονωτισµός του τρόπου ζωής της σύγχρονης κοινωνίας, η επιστροφή στο εγώ µας προερχόµενη από την συγκρουση µε τα εγώ των γύρω. Μια πρόταση τρέλας και ασυνέχειας, µια πρόταση εσωτερικής εικονοποίησης του µικρού µας

εαυτού που ζεί στο λαβύρινθο του εγκεφάλου. Μια εικόνα του χαµένου πλάσµατος µε τις απεριόριστες δυνατότητες, του κυρίαρχου του µυαλού µας, της έκφρασης ή έκφανσης του υποσυνειδήτου. Μια κραυγή ενός εγκλωβισµένου ήχου που ζεί στην ασφάλεια της ανεξαρτητοποιηµένης µοναξιάς µας. Θα ψάξουµε την έξοδο...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture