Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

/

Σαν σήμερα Μ. Σάββατο 14 Απριλίου

Σαν σήμερα Μ. Σάββατο 14 Απριλίου

Μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα

1205: Η Μάχη της Αδριανούπολης. Ο Τσάρος των Βουλγάρων Καλογιάννης (Ιβάν Α') συντρίβει τους Σταυροφόρους και συλλαμβάνει αιχμάλωτο τον επικεφαλής τους Βαλδουίνο Α'. Παράλληλα, θέτει υπό την κυριαρχία του την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

1528: Ο πρώτος Έλληνας που πατάει το πόδι του στην Αμερική είναι κάποιος Θεόδωρος, που αποβιβάζεται στην περιοχή της Φλώριδας. Προς τιμήν του, έχει ανεγερθεί άγαλμα στην πόλη Κλίαργουοτερ της Φλώριδας.

1822: Οι Τούρκοι συλλαμβάνουν τον γάλλο φιλέλληνα Βαλέστ και τον αποκεφαλίζουν. Παράλληλα επιχειρούν, χωρίς αποτέλεσμα, να καταλάβουν το φρούριο του Ρεθύμνου.

1837: Ιδρύεται με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα λάβει την ονομασία Οθώνειον Πανεπιστήμιον.

1900: Έπειτα από προετοιμασία δύο ετών, ο λυρικός θίασος Ελληνικό Μελόδραμα, που δημιούργησε ο μουσουργός Διονύσιος Λαυράγκας, παρουσιάζει στην Αθήνα την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι Λα Μποέμ.

1924: Ανακηρύσσεται η Ελληνική Προεδρευομένη Δημοκρατία, μετά το δημοψήφισμα που κατάργησε τη Βασιλεία. Προσωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

1941: Ιδρύεται στη Λευκωσία από προοδευτικούς αστούς πολιτικούς και κομμουνιστές το Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σαν Σήμερα