Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη- Δελιβάνη για το χρέος και τα ελλείματα

Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας...

Την Τετάρτη το απόγευμα στο Ξενοδοχείο PATRAS PALACE

Το Ιδρυμα Δελιβάνη και οι Εκδόσεις Ιανός διοργανώνουν  παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη- Δελιβάνη με τίτλο: «Όλη η Αλήθεια για  Χρέος και  Ελλείμματα  και πως θα σωθούμε». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 19.00 στο Ξενοδοχείο PATRAS PALACE, Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Του Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Αχαΐας
και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν με αλφαβητική σειρά οι:
Ανδρέας Αθηναίος, Καθηγητής Οικονομικών-Γεωπολιτικής
Ανάστος Δημητρόπουλος, Δικηγόρος-  Διεθνολόγος
Κώστας Ζουράρις,  ομ. Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών
Πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, Πρωτοπρεσβύτερος-Προιστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών,τ. Διευθυντής Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Θα προλογίσει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη. Την εκδήλωση συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Έσοδα από τις Πωλήσεις θα δοθούν στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης του Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Αχάιας.

Η συγγραφέας του ανά χείρας έργου υποστηρίζει ότι το δημόσιο χρέος, και κυρίως ο τρόπος που επιλέγεται για την αντιμετώπισή του, αποτελεί όχημα για την εμπέδωση μιας  σύγχρονης αποικιοκρατίας. Η Ελλάδα γίνεται, έτσι, το πειραματόζωο της πρώτης ευρωπαϊκής αποικίας, ανοίγοντας  διάπλατα την οδό και για λοιπές υπερχρεωμένες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου.

Πράγματι, η συνεχής εξάρτηση από δάνεια, που όχι απλώς αδυνατεί να αποπληρώσει, αλλά που επιπλέον αυξάνουν το χρέος της, χωρίς και να περιορίζουν το έλλειμμα, καταδικάζουν την Ελλάδα σε δια βίου συνθήκες πτώχευσης.

Καθώς η νέα συνθήκη ανταγωνιστικότητας, που προωθεί η Γερμανία, έρχεται να συμπληρώσει τη συνθήκη σταθερότητας- υπεύθυνη εν πολλοίς για την κατάρρευση του ευρωπαϊκού Νότου- η Ελλάδα θα πορεύεται για δεκαετίες, χωρίς αναπτυξιακή δυναμική, αλλά με στραγγαλιστική λιτότητα.

Η αποστολή της θα είναι η εξασφάλιση  εξευτελιστικά φθηνού, αλλά και επαρκώς εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού, για τις ανάγκες του πλούσιου ευρωπαϊκού Νότου, και κυρίως της Γερμανίας.

Έτσι, ουσιαστικά, η χώρα μας δεν έχει επιλογές, αλλά η άμεση καταγγελία Μνημονίων, Μεσοπρόθεσμων και λοιπού θλιβερού συνονθυλεύματος, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα επιβίωσής της. Γιατί, οι όποιες ουτοπίες περί της ύπαρξης δήθεν αλληλεγγύης και συνοχής, στους κόλπους της ΕΕ-ευρωζώνης θα πρέπει προ πολλού να έχουν διαλυθεί, ακόμη και στη συνείδηση των  πιο αισιόδοξων συμπατριωτών μας.

Στο μεταξύ η τρόικα  καταστρέφει, με ολοένα επιταχυνόμενους ρυθμούς, όχι απλά και μόνο την υφιστάμενη παραγωγική βάση της οικονομίας μας, αλλά και τη μελλοντική, αποκλείοντας ακόμη και στο απώτερο μέλλον την ανόρθωσή της.

Είναι απολύτως ανθρώπινο και κατανοητό, ο καθένας μας να φοβάται τι θα  του συμβεί  αν τα σπάσουμε με την τρόικα, και άλλωστε  η δική μας κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να μεγεθύνει  τον πανικό. Ωστόσο, οι συνθήκες της κόλασης που ζούμε, μας είναι γνωστές. Πρόκειται για  καθεστώς χωρίς ελπίδα.

Ελπίδα μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από  την  ανάπτυξη, που φυσικά αποκλείεται παντελώς στο  τροϊκανικό  περιβάλλον. Αλλά, και θα αποκλείεται δια παντός στο προσεχές μέλλον, όταν θα έχει συντελεστεί το  επαίσχυντο ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας μας.

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι δεν έχουμε καιρό. Πρέπει,  να βιαστούμε….




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture