Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στη Ρώμη η νέα ταινία του Γούντι Άλεν

Στη Ρώμη η νέα ταινία του Γούντι Άλεν

Παίζουν η Πενέλοπε Κρουζ, ο Ρομπέρτο Μπενίνι, ο Άλεκ Μπόλντουιν και η Ορνέλα Μούτι

Με «φρέσκο» το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στο τσεπάκι του για το ρομαντικό «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» που ήδη κυκλοφόρησε σε dvd, ο 76χρονος Γούντι Άλεν έχει ήδη έτοιμη την νέα του ταινία που αυτή τη φορά εκτυλίσσεται σε μία άλλη ευρωπαική πόλη, την Ρώμη. Πρόκειται για το φιλμ «To Rome with love» με πρωταγωνιστές τον Ρομπέρτο Μπενίνι της «Ζωής είναι ωραία», τη φλογερή Ισπανίδα Πενέλοπε Κρουζ, ντυμένη στα κόκκινα, να υποδύεται μία πόρνη, τον Άλεκ Μπόλντουιν στο ρόλο ενός αρχιτέκτονα και τον ίδιο τον Άλεν να αποφασίζει να γνωρίσει τον Ιταλό εραστή της κόρης του.

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι που τον θυμόμαστε και από την παρουσία του στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έχει μία ξεκαρδιστική σκηνή στο φιλμ του Γούντι Άλεν όπου φοράει μόνο το εσώρουχο του και τρέχει στην περίφημη Βία Βένετο, ακολουθούμενος από ορδές παπαράτσι.

Ο αειθαλής λοιπόν και παραγωγικός κωμικός Γούντι Άλεν συνεχίζει το ευρωπαϊκό του grand tour, κατακτώντας αυτή τη φορά την ιταλική πρωτεύουσα ενώ οι πληροφορίες τον θέλουν για την επόμενη ταινία του να επιλέγει το Βερολίνο της Γερμανίας.

Η ολοκαίνουρια ταινία του, λοιπόν «To Rome With Love», που θα προβληθεί στη χώρα μας το φθινόπωρο από την Odeon, είναι εμπνευσμένη από το Δεκαήμερο του Βοκάκιου και την commedia all’italiana της δεκαετίας του ’60, ενώ κλείνει το μάτι και στη «Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι.

Τέσσερις ιστορίες ξεδιπλώνονται με φόντο «την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο Άλεν, με βασικό θέμα, τι άλλο, τον έρωτα. Η θρυλική Ορνέλα Μούτι 57 ετών σήμερα («Η τελευταία γυναίκα» με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ), η Έλεν Πέιτζ («Inception»), ο Τζέσε Άιζενμπεργκ («The Social Network»), ο Ρικάρντο Σκαμάρτσο («Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά) και η Τζούντι Ντέιβις («Husbands and Wives») συμπληρώνουν το ψηφιδωτό αυτής της ρομαντικής κωμωδίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture