Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με μπύρα!

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με μπύρα!

Κατηγορία : Διεθνής κουζίνα Νο3

Η συνταγή βασίζεται σε ένα κόλπο με τη μπύρα που σε κάποιους μπορεί να είναι γνωστό. Το κοτόπουλο γίνεται πολύ ζουμερό και καλοψημένο σαν να το έχουμε ψήσει στη σούβλα!  Δεν είναι καθόλου δύσκολη συνταγή και αξίζει να τη δοκιμάσετε. Το μείγμα μπαχαρικών και μυρωδικών μπορείτε να το αλλάξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι ποσότητες του μείγματος καθορίζονται ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου. (κυκλοφορούν και έτοιμα στο εμπόριο)

Υλικά

1 κοτόπουλο

Αλάτι, χρωματιστά πιπέρια, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη, μουστάρδα σε σκόνη

Βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κουτάκι μπύρα

1 κιλό πατάτες

2 κουταλιές σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα μπαχαρικών και μυρωδικών μας και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη.
Στο ένα μέρος βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο και το ανακατεύουμε.
Με αυτό αλείφουμε κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου ανασηκώνοντάς τη απαλά.
Με το δεύτερο μέρος του μείγματος πασπαλίζουμε το κοτόπουλο εξωτερικά. 
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί. (εάν σας αρέσουν μπορείτε να τις αφήσετε και με τη φλούδα τους).
Λιώνουμε 100 γρ βούτυρο σε ένα τηγανάκι (ίσα να λιώσει, όχι να βράσει) και το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε, τη μισή μπύρα από το κουτάκι μας, το τρίτο μέρος των μπαχαρικών και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. (Το σιμιγδάλι θα κάνει τραγανές τις πατάτες, οπότε αν τις προτιμάτε μαλακές μπορείτε να μην το βάλετε).
Χρησιμοποιώντας ένα χωνί ρίχνουμε το τελευταίο μέρος του μείγματος μπαχαρικών μέσα στο κουτάκι της μπύρας. Θα αφρίσει λίγο. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ταψί όρθιο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο ώστε το κουτάκι να είναι ολόκληρο μέσα στην κοιλιά του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς.

Όταν το βγάλουμε η περισσότερη μπύρα θα έχει εξατμιστεί από το κουτάκι και θα έχει διατηρήσει πολύ ζουμερό το κοτόπουλο. Ό, τι έχει απομείνει από τη μπύρα το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί του ταψιού.

Καλή όρεξη!

Tips : Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ψήσετε και το κοτόπουλο σε μπάρμπεκιου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste