Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Καρμπονάρα η αυθεντική

Καρμπονάρα η αυθεντική

Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο2

Όταν ακούμε καρμπονάρα μας έρχεται στο μυαλό ένα πιάτο ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος αφού έτσι τη φτιάχνουν τα περισσότερα εστιατόρια. Παρόλα αυτά η αυθεντική συνταγή δεν περιέχει καθόλου κρέμα αλλά αβγά.

Η καρμπονάρα γεννήθηκε στην Ιταλία όπως και οι περισσότερες συνταγές ζυμαρικών. Για την προέλευσή της υπάρχουν διάφορες εκδοχές αλλά η επικρατέστερη λέει πως πρωτοφτιάχτηκε από ανθρακωρύχους που δεν είχαν πολλά και ακριβά υλικά στη διάθεσή τους.

Πολύ γρήγορα όμως έγινε γνωστή και υιοθετήθηκε από εστιατόρια της Ρώμης όπου και αναπτύχθηκαν διάφορες παραλλαγές της.

Υλικά

300 γρ προσούτο κομμένο σε κύβους

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

3 αβγά

1 πακέτο ζυμαρικά (προσωπικά χρησιμοποιώ σπαγγέτι Νο6 ή ταλιατέλες)

200 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο

Πιπέρι

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το προσούτο στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 8-10 λεπτά να βράσει και βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε περίπου όλο το τριμμένο τυρί και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βάζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και όταν βράσει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αλάτι. Δεν αλατίζουμε νωρίτερα γιατί αυξάνεται το σημείο βρασμού του νερού.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά al dente τα σουρώνουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό τους. Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τους.

Στο χυλό των αβγών προσθέτουμε λίγο λίγο δύο κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών όσο είναι ακόμα καυτό. Αμέσως μετά ρίχνουμε το χυλό σιγά σιγά (όπως όταν αυγοκόβουμε) μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε γρήγορα να ψηθούν τα αβγά από τη θερμοκρασία τους.

Οι παραπάνω ενέργειες πρέπει να γίνουν γρήγορα όσο τα ζυμαρικά και το νερό τους είναι καυτά για να δέσει η σάλτσα καλά και να μην φάμε τελικά μακαρόνια με στραπατσάδα. Καλό θα ήταν το ανακάτεμα του χυλού αβγών με τα ζυμαρικά να γίνει από δύο άτομα.

Τέλος περιχύνουμε με το προσούτο και το ζωμό του και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste