Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Λιβανέζικο τζατζίκι (με μέντα)

Λιβανέζικο τζατζίκι (με μέντα)

Κατηγορία : Σάλτσες Νο2

Τη δοκίμασα στο σπίτι ενός φίλου Άραβα και μου άρεσε πολύ, καθώς δεν αντέχω το δικό μας τζατζίκι. (Μην φωνάζετε, γούστα είναι αυτά).

Είναι πολύ δροσερή σάλτσα και συνδυάζεται υπέροχα με πικάντικα κρεατικά αλλά και με δροσερές πράσινες σαλάτες.

Αν επιμένετε ελληνικά, ναι, μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο.

Υλικά

2 κεσεδάκια γιαούρτι

1 αγγούρι λιωμένο στο μπλέντερ

8-10 φύλλα μέντας φρέσκιας ή μπόλικη αποξηραμένη

Λίγο λεμόνι (οι Αιγύπτιοι βάζουν ξύδι)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο αγγούρι με το γιαούρτι μέχρι να αποκτήσει το μίγμα ομοιόμορφη υφή. Προσθέτουμε και τη μέντα (αν βάλουμε φρέσκια πρέπει να την έχουμε ψιλοκόψει). Βάζουμε το λεμόνι ή το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για να γίνει το μίγμα δροσερό.

Tips : (Για όσους επιμένουν πικάντικα και θέλουν να βάλουν σκόρδο θα πρέπει να το κάνουν πριν βάλουν το γιαούρτι ανακατεύοντάς το καλά ψιλοκκομένο με το αγγούρι)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste