Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Άπιστος» στη νέα του ταινία ο Ντουζαρντέν

«Άπιστος» στη νέα του ταινία ο Ντουζαρντέν

Οκτώ Οσκαρικά φιλμ με επικεφαλής τον «Αρτίστα» παίζονται αυτήν την εβδομάδα στην Πάτρα στα Ster

Καλά γενικά τα πήγε από πλευράς τηλεθέασης και ακροαματικότητας η φετινή 84η απονομή των βραβείων Όσκαρ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φτάνοντας τα 39 εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες τηλεθεατές, αριθμός που είναι κατά 4% υψηλότερος από τον αντίστοιχο περσινό ωστόσο υπολείπεται της Οσκαρικής βραδιάς του 2010 που είχαν παρουσιάσει οι Στιβ Μάρτιν και Άλεκ Μπάλντουιν ή των φετινών μουσικών βραβείων Γκράμι.

Όσο για τον φετινό παρουσιαστή Μπίλι Κρύσταλ που επέστρεψε για 9η φορά στα περίφημα βραβεία ως οικοδεσπότης κρίθηκε επιτυχημένος και μία κλασική σίγουρη επιλογή, ωστόσο πολλοί περίμεναν από τον Κρύσταλ περισσότερα αστεία και μία πιο ανατρεπτική διάθεση.

Στο μεταξύ τις μέρες αυτές μετά τα Όσκαρ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας άρθρα που αφορούν τα προσεχή επαγγελματικά σχέδια των νικητών και των υπολοίπων υποψηφίων της φετινής κούρσας. Παράδειγμα ο γοητευτικός Ζαν Ντουζαρντέν που του επιφυλάχθηκε αποθεωτική υποδοχή σούπερ σταρ στο αεροδρόμιο του Παρισιού επιστρέφοντας από τα Όσκαρ παίζει σε 2 νέες ταινίες, με την πρώτη να λέγεται «Les Infideles-The Players» σε σκηνοθεσία Emmanuelle Bercot και Fred Cavaye που κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία αυτές τις μέρες και πρωταγωνιστεί μαζί με τον φίλο του ηθοποιό Gilles Lelouche. Η αμέσως επόμενη θα είναι το ρομαντικό κατασκοπικό θρίλερ με τίτλο «Mobius» όπου θα σμίξει επί της οθόνης με τη Σεσίλ Ντε Φρανς. Ο 39χρονος Ντουζαρντέν, νικητής του Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για τον «Αρτίστα» φιγουράρει μάλιστα στο εξώφυλλο του γαλλικού κινηματογραφικού περιοδικού Premiere μαζί με τον Gilles Lelouche με κατεβασμένα μέχρι τα γόνατα τα παντελόνια υπονοώντας το θέμα της ταινίας τους που έχει να κάνει με την ερωτική απιστία.

Η Μέριλ Στριπ τώρα που κατέκτησε το 3ο Όσκαρ της καριέρας της για τη «Σιδηρά κυρία» όπου υποδύθηκε τη Θάτσερ θα εμφανιστεί άμεσα σε 2 νέες ταινίες. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας USA Today θα παίξει με τον κωμικό Στιβ Καρέλ στην ταινία «Great Hope Springs» που θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Αύγουστο ενώ στη συνέχεια θα υποδυθεί τη μητέρα της Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «August Osage County».

Η Γκλεν Κλόουζ που δυστυχώς δεν κατάφερε και πάλι να κερδίσει το Όσκαρ, για το «Albert Nobbs» που δεν έχει προβληθεί ακόμη στην Πάτρα θα συμπρωταγωνιστήσει με την Ελίζαμπεθ Όλσεν στην ταινία εποχής «Therese Raquin» ενώ ο Μπραντ Πιτ που έχασε το Όσκαρ για το «Moneyball» έχει 2 νέες ταινίες έτοιμες, το αστυνομικό θρίλερ «Cogan’s trade» του Άντριου Ντόμινικ (21 Σεπτεμβρίου) και το μελλοντολογικό φιλμ τρόμου «World War Z» του Μαρκ Φόρστερ. Όσο για τον Τζορτζ Κλούνει παίζει με την Σάντρα Μπούλοκ στο «Gravity» (στις αίθουσες το Νοέμβριο) και αναμένεται να σκηνοθετήσει και να κρατήσει τον βασικό ρόλο στο «The Monuments Men».

Να αναφέρουμε επίσης για τον Γάλλο Ντουζαρντέν ότι ήδη οι κινηματογραφικές προτάσεις μετά το Όσκαρ για να παίξει στο Χόλυγουντ πέφτουν βροχή. Για όσους δεν έχουν ακόμη δει τον ασπρόμαυρο, βωβό και νοσταλγικό «Αρτίστα» του Μισέλ Χαζαναβίσιους που κέρδισε 5 Όσκαρ όπου ο Ντουζαρντέν υποδύεται έναν σταρ του βωβού τον Τζορτζ Βαλεντάιν που αρνείται να ακολουθήσει τη μόδα και τεχνολογία του ομιλούντος σινεμά με ολέθριες συνέπειες για την καριέρα του, το φιλμ ξαναπροβάλλεται από σήμερα στην Πάτρα, στα Στερ στη Βέσο Μάρε. Ο «Αρτίστας» έχει πάει συμπαθητικά ως τώρα σε εισιτήρια στην Ελλάδα χωρίς ωστόσο να φτάσει σε πολύ υψηλά νούμερα ενώ στις ΗΠΑ έχει ήδη σε 9 εβδομάδες προβολής ξεπεράσει τα 32 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις και συνεχίζει ακάθεκτος πλέον και με τη δόξα και αίγλη των Όσκαρ που κατέκτησε.

Στην Πάτρα στα Ster cinemas, αυτήν την εβδομάδα παίζονται κι άλλες ταινίες που ήσαν υποψήφιες στα φετινά βραβεία Όσκαρ όπως το επιβλητικό και συγκινητικό «Άλογο του πολέμου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ που διεκδίκησε 6 βραβεία, το «Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι» με τον Γκάρι Όλντμαν, υποψήφιο για το Όσκαρ α’ ρόλου που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, οι «Απόγονοι» του Αιγιώτη στην καταγωγή Αλεξάντερ Πέιν που κέρδισαν το Όκσαρ διασκευασμένου σεναρίου, το «Ένας Χωρισμός» από το Ιράν (Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας) που είχε παιχθεί μόνο από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στις 30 Ιανουαρίου και το «Hugo 3d» του Μάρτιν Σκορσέζε που κατέκτησε 5 Όσκαρ κυρίως τεχνικά, ανάμεσα τους κι αυτό της καλύτερης φωτογραφίας για τον Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον (το 3ο της καριέρας του καταπληκτικού αυτού κινηματογραφιστή). Τέλος προβάλλονται και τα παιδικά «Γάτος Σπιρουνάτος» που έχασε στην κατηγορία του καλύτερου κινουμένου σχεδίου από το «Rango» και τα «Muppets» που τιμήθηκαν με το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture