Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

4ο Συμπόσιο Καρκίνου Μαστού Πάτρας

4ο Συμπόσιο Καρκίνου Μαστού Πάτρας

Τελετή έναρξης - Χαιρετισμοί: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Το 4ο Συμπόσιο Καρκίνου Μαστού Πάτρας είναι το μοναδικό μετεκπαιδευτικό σεμινάριο που εστιάζει αποκλειστικά στο καρκίνο του μαστού το οποίο οργανώνεται στην Ελλάδα εκτός κέντρου, με προγραμματιζόμενη ανά 2ετία επανάληψη. Στηρίζεται στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται στη Πάτρα από τους γιατρούς των Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής που δραστηριοποιούνται στο χώρο του καρκίνου του μαστού και οργανώνεται από τη Μονάδα Μαστού της  Χειρουργικής Κλινικής και από το Κλινικό Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο 4ο Συμπόσιο Καρκίνου Μαστού Πάτρας το οποίο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από την Παρασκευή 17 έως το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, ο εστιασμός αφορά τόσο στις μεθόδους στήριξης της πάσχουσας ασθενούς από Κοινωνικούς Φορείς, Επιστημονικές Εταιρείες και συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες αλλά και στην όποια πρόοδο έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτείνεται πέραν των συμβατικών μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας και εστιάζει στην έγκαιρη διάγνωση με νέες μεθόδους (μαγνητική μαστογραφία, πλύση εκφορητικών πόρων μαστού, ενδοσκόπηση μαστού), στην πρόληψη με φάρμακα και την μείωση της εμφάνισης νέων καρκίνων μαστού στις ΗΠΑ σαν συνέπεια του περιορισμού της χρήσεως θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης, στις αξιοσημείωτες προόδους της χειρουργικής του μαστού (λεμφαδένας φρουρός, καταστροφή των όγκων με ραδιοσυχνότητες, χειρουργική της μεταστατικής νόσου) και στις προόδους στην απεικόνιση του μαστού (ποζιτρονική τομογραφία, μαγνητική μαστογραφία).

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο κληρονομικό καρκίνο του μαστού και τις ασθενείς υψηλού κινδύνου καθώς και στη δυνατότητα επιλογής θεραπείας με τη βοήθεια της γονιδιακής υπογραφής. Ακόμη, εξετάζονται τα νεότερα δεδομένα όσον αφορά τη χρήση μονοκλονικών αντισωμάτων στο καρκίνο του μαστού καθώς και τα πρόσφατα δεδομένα από τη χρήση των αναστολέων της αρωματάσης.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι η σχέση καρκίνου μαστού –ορμονών (ορμονική υποκατάσταση, υποβοηθούμενη γονιμότητα),ο καρκίνος του μαστού σε έγκυες γυναίκες και στους άνδρες και η τρέχουσα κατάσταση της κλινικής έρευνας και της ιατρικής εκπαίδευσης όσον αφορά το καρκίνο του μαστού.

Στο Συμπόσιο θα μιλήσουν γνωστοί ξένοι ομιλητές και μεγάλος αριθμός ειδικών από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being